În curând vom afla numărul exact al celor care pun măcar un pariu. Indiferent că mizează pe Steaua, pe un număr sau la un slot, vom primi date cât mai precise despre mass-market-ul pietei de gambling.
Rombet, Asociatia Organizatorilor de Jocuri de Noroc, a comandat un studiu comparativ al activitatilor directe si indirecte ce implica industria de gambling in contextul actual al legislatiei Uniunii Europene raportat la nivel european.
Pornind de la inexistenta unei statistici referitoare la industria jocurilor de noroc la nivel UE (din aceasta cauza EUROSTAT nu ofera statistici legate de acest domeniu) si a faptului ca aceasta activitate nu este supusa unui pachet armonizat de legi la nivel european (fiecare stat avand o legislatie si norme proprii, de unde și dificultatea de a obtine informatii comparative privind reglementarile din fiecare tara), Rombet va oferi in curand date cat mai elaborate care sa ajute la integrarea cat mai corecta din punct de vedere legislativ, abordandu-se in acelasi timp si efectele asupra componentei sociale.
Dan Ghita, Presedintele Rombet, apreciaza ca: „Avem de-a face cu o industrie care genereaza incasari de aproape 1 miliard de euro, care plateste majoritatea taxelor si licentelor de operare in avans si care ofera, direct sau indirect, zeci de mii de locuri de munca, dar care este descrisa, de cele mai multe ori, intr-un mod peiorativ din punct de vedere social. De exemplu, pariurile sportive fac parte din cultura occidentala, oamenii se strang in familie, la vecini, in pub-uri si pariaza. Fara obsesia mizei, ci doar din spirit de competitie. Ne-am dorit foarte mult sa realizam acest studiu, pentru a nu mai vorbi din auzite”, ne-a declarat in incheiere acelasi Dan Ghita, care mai are la activ si inceputurile reformarii Loteriei Nationale pe care a condus-o in perioada 2012-2013.