Gălăţenii către Guvernul Boc: "Luaţi lopata în mână şi nu vă mai plimbaţi!"

În această după-amiază, premierul Emil Boc însoţit de ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a venit la Galaţi pentru a inspecta bigul de 4,5 kilometri lungime care se construieşte pentru a împiedica apele Dunării să inunde şi mai mult oraşul Galaţi.

Unii dintre gălăţenii care au fost de faţă atunci când delegaţia lui Emil Boc a ajuns pe faleza din Galaţi au făcut şi recomandări reprezentanţilor guvernului: "Luaţi lopata în mână şi nu vă mai plimbaţi!", a precizat unul dintre gălăţenii care lucrau la dig. Nici de această dată, Boc nu a scăpat de huiduielile gălăţenilor, după ce, sâmbătă a fost atacat cu roşii şi ouă, la ieşirea din sediul prefecturii.

În această după-amiază, Emil Boc, însoţit de Vasile Blaga, ministrul Internelor, şi de secretarul de stat Mihai Capră, a ajuns la Galaţi pentru a observa lucrările de ridicare a digului care să apere cartierul Valea Oraşului de inundaţiile produse de apele revărsate ale Dunării. Boc a spus că este important ca locuitorii acestui cartier să ştie ce trebuie să facă în cazul în care digul nu va rezista presiunii apelor şi "să fie pregătiţi şi pentru planul B".

Mulţi dintre voluntarii care lucrează alături de jandarmi, militari, angajaţi ai Societăţii Apele Române şi pompieri au fluierat şi huiduit delegaţia oficială. Ca răspuns, premierul Boc a vorbit cu cei nemulţumiţi, asigurându-i că situaţia este sub control, adăugând faptul că "principala acţiune a Guvernului este să păzească municipiul Galaţi şi să-l ferească de inundaţiile provocate de Dunăre". Înainte de a pleca spre comunca Grindu, Emill Boc i-a asigurat pe gălăţeni că digul la care se lucrează acum va fi terminat până mâine dimineaţă.

Digul va avea o lungime de 4,5 kilometri şi o înălţime de 1,5 metri.

La Grindu, se lucrează acum la ridicarea unui dig cu o înălţime de cinci metri. În cazul în care digul de la Galaţi nu va face faţă şi se va rupe, autorităţile iau în considerare să rupă digul de la Cotul Pisicii, controlat, prin două breşe. Astfel, digul de la Grindu la care se lucrează acum trebuie să ţină piept apelor Dunării şi să protejeze casele localnicilor de furia apelor.