Dragoș Bucurenici a fost votat de către cititorii revistei Capital drept cel mai bun manager al anului 2021.
Redcația Capital a nominalizat cinci profesioniști la categoria ”Managerul anului 2021”: Diana Cîțu, Loredana Apreutese, Aida Nechifor, Dragoș Bucurenci și Ruxandra Alexianu. Câștigătorul acestei categorii a fost Dragoș Bucurenci, directorul External Affairs al Philip Morris România.
Cunoscut marelui public ca journalist și activist civic, fondator al ONG-ului MaiMultVerde, Dragoș Bucurenici este absolvent MBA al Stanford Graduate School of Business și fost consilier de comunicare la Comisia Europeană.
În 2019, Dragoș s-a alăturat Philip Morris România ca Director de Comunicare, apoi ca preluat funcția de Director External Affairs. Întrarea lui în echipa colosului PMI s-a produs într-un moment-cheie, în care compania și-a propus să construiască un viitor fără fum. Profil în care Bucurenci se încadrează perfect.
Dragoș Bucurenci este consultant și trainer de comunicare, jurnalist şi activist civic. S-a născut pe data d e 30 august 1981, București. A studiat la Universitățile: Stanford Graduate School of Business, Universitatea Națională de Arte București.
Este certificat ca NLP Coach de Academy of Coaching and NLP și ca trainer autorizat al modelului Process Communication în România. Este doctorand în științele comunicării al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
A construit două ONG-uri de mediu, Salvaţi Delta şi MaiMultVerde, declanşând o campanie naţională care a reușit să schimbe atitudinea tinerilor faţă de voluntariat şi faţă de ecologie. În 2015, Dragoș s-a alăturat Fundației Hope and Homes for Children ca director de dezvoltare, coordonând activitățile de fundraising și comunicare ale organizației.
A realizat și a prezentat mai multe programe de televiziune la PRO TV, TVR1, RealitateaTV, Prima TV, a scris în Academia Cațavencu, Evenimentul zilei, Esquire, Elle și The One. Ultima lui carte, Despre curajul de a ne lăsa văzuți, apărută în 2016 la Curtea Veche, este o colecție de eseuri despre comunicare, vulnerabilitate și despre maturizarea unei generații în România post-comunistă.