Exclusiv. Funcționari de rang înalt, vizați de Parchetul Militar. Culisele unei descinderi cu surprize

Sursa foto: EVZ

Ancheta în urma căreia Parchtul Militar Iași a dispus percheziții la ISU Galați are la bază o sesizare făcută de DGA. Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că anchetatorii vizează personaje sus-puse în județ și arată de unde a pornit acest scandal.

Întrebat despre perchezițiile de la ISU Galați, ministrul Marcel Vela a declarat, vineri,  după bilanțul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) că este o anchetă în derulare și nu poate oferi informații în acest moment.

Nici Parchetul Militar Iași nu a furnizat prea multe date.

Evz.ro a aflat, în exclusivitate, însă, că ofițerii Direcției Generale Anticorupție au sesizat Parchetul Militar Iași pentru posibile fapte de corupție săvârșite de funcționari din cadrul Consiliului Județean Galați.

În sesizare se arată că presupusele fapte de corupție au legătură cu ISU Galați și trei primării din județ: Liești, Umbrăreşti şi Cavadineşti.

Concret, au dezvăluit în exclusivitate pentru evz.ro aceleași surse, Consiliul Județean a achizitionat niște sisteme de alarmare, mai exact sirene pentru dezastre. Mentenanța pentru aceste sisteme a fost atribuită unei firme care ar avea o legătură cu ISU Galați.

Aceleași surse au explicat și de ce a fost sesizat Parchetul Militar....

Ofițerii DGA au sesizat Parchetul Militar Iași deoarece ISU este o instituție militarizată.

În cadrul perchezițiilor efectuate, joi, la CJ Galați, la ISU și la sediile celor trei primării au fost ridicate mai multe documente.

De asemenea, au fost audiate mai multe persoane.

Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Iaşi a transmis că, joi, a fost făcută o percheziţie la sediul ISU Galaţi în baza unui mandat emis de instanţa competentă. În urma descinderilor, la nivelul Parchetului a fost înregistrat dosar penal în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi infracţiuni de fals.

Conform sursei citate, la acest moment în cauză nu s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de vreo persoană şi nici punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de vreun inculpat.

„În cauză urmează a se efectua alte acte de urmărire penală şi administrarea de noi probatorii în scopul aflării adevărului şi soluţionării legale a dosarului”, arată Parchetul Militar.