Corcodueşele sunt nişte fructe pe cât de comune, pe atât de benefice sănătăţii. Iată cinci motive pentru a te bucura de ele vara aceasta şi în cele ce vor urma.
Corcoduşele sunt bune în diete. 100 de grame de corcoduşe au doar aproximativ 60 de calorii şi sunt extrem de săţioase, aşa că, dacă eşti la dietă, le poţi include cu încredere. În plus, fiind alcătuite în proporţie de aproximativ 80% apă, corcoduşele hidratează organismul, aşa că sunt recomandate în orice cură de slăbire. Încearcă să bei suc de corcoduşe înainte de masă şi te vei bucura nu doar de instalarea rapidă a senzaţiei de saţietate, ci şi de o accelerare a arderii grăsimilor.
Corcoduşele încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii. Există mai multe feluri de corcoduşe şi fiecare dintre ele contribuie la încetinirea efectului de îmbătrânire a pielii, dar, de departe cele mai eficiente sunt cele care în stare coaptă au o culoare mov sau roşu închis, notează csid.ro. Acestea conţin cantităţi impresionante de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi, care se găseşte şi în coaja de la struguri şi care nu doar că încetineşte procesul de îmbătrânire, dar contribuie şi la menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare.
Corcoduşele contribuie și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Corcoduşele pot contribui esenţial la sănătatea sistemului tău cardiovascular. Corcoduşele galbene sunt bogate în beta-caroten, antiodixantul care combate acţiunea nocivă a radicalilor liberi asupra organismului, cele roşu închis sau mov conţin resveratrol, eficient datorită efectului antioxidant, zeaxantină şi flavonoizi, care scad nivelul colesterolului LDL (rău) în organism şi reduc tensiunea arterială.