Frații Tate scapă de restricții după ce o instanță a Tribunalului București a dispus ridicarea restricției de a părăsi Capitala, Cei doi au fost trimiși în judecată pentru trafic de persoane şi viol. Conform decizie instanței, cei doi sunt liberi să se deplaseze pe teritoriul României. Frații Tate au cerut, în instanţă, permisiunea să plece din România, cu obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a Europei.
Frații Tate scapă de restricția de a nu părăsi teritoriul municipiului București și al județului Ilfov. Cei doi vor putea călători oriunde în România, ca urmare a deciziei instanței. Fraţii Andrew şi Tristan Tate sunt judecaţi pentru trafic de persoane şi viol, iar acum sunt liberi să se deplaseze pe teritoriul României.
În luna august, cei doi au scăpat de arestul la domiciliu și au fost plasaţi sub control judiciar, cu mai multe interdicţii. Între altele, judecătorii le-au interzis, la momentul respectiv, să depășească limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti. În cazul în care ar fi dorit să facă acest lucru, cei aveau nevoie de încuviinţarea prealabilă a judecătorului. După decizia de joi, 28 septembrie, frații Tate au scăpat de această restricție.
Ei au cerut, însă, prin avocați, ca instanța să le permită să călătorească în afara României. Andrew și Tristan Tate au propus ca limită a dreptului de călătorie granițele Europei. Un magistrat de la tribunal le-a respins cererea, dar le-a dat voie să se deplaseze pe întreg teritoriul României.
„În baza art. 207 Cpp, menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana şi Radu Alexandra Luana, până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. Respinge ca nefondată cererea inculpaţilor Tate III Emory Andrew şi Tate Tristan având ca obiect înlocuirea obligaţiei de a nu părăsi limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti, cu obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a Europei.
Dispune înlocuirea obligaţiei inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristan şi Naghel Georgiana de a nu părăsi municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov cu obligaţia inculpaţilor de a nu părăsi teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. (...) Respinge ca inadmisibilă cererea inculpaţilor Tate III Emory Andrew şi Tate Tristan de modificare a programului de supraveghere stabilit de organul de poliţie”, se arată în decizia instanţei.
Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată de procurori.
Frații Tate scapă de restricția de a părăsi Capitala
Fraţii Tate au dublă cetăţenie, britanică şi americană, dar s-au stabilit în România. Împreună cu două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel), ei au fost trimişi în judecată de DIICOT. Procurorii i-au acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat. Obiectivul urmărit, conform anchetei era racolarea și exploatarea unor femei pentru a crea materiale cu conţinut pornografic. Clipurile erau difuzate contra-cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.
Pe lângă acuzația de grup infrancțional organizat, Andrew Tate și Tristan Tate au fost acuzați de trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), lovire sau alte violenţe. De asemenea, frații Tate au fost trimiși în judecată și pentru acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice.
Conform DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. Anchetatorii au identificat şapte victime în acest caz, însă doar trei s-au constituit părţi civile în dosar. În timpul anchetei, procurorii DIICOT au pus sechestru pe mai multe bunuri, respectiv 15 terenuri şi clădiri situate din Ilfov, Prahova şi Braşov. Au fost sechestrate 15 autoturisme de lux, 14 ceasuri de lux, două lingouri şi o medalie, acţiuni la patru firme, bani şi criptomonede.