S-a aflat că după Belgia şi foştii nazişti francezi primesc pensii din partea Germaniei

S-a aflat că după Belgia şi foştii nazişti francezi primesc pensii din partea Germaniei

Franţa vrea să identifice beneficiarii pensiilor care vin din Germania. Secretarul de Stat de la ministerul Armatei nu era la curent cu existenţa acestor pensii. Ea vrea să facă lumină în privinţa profilului persoanelor în cauză.

Profită francezii de o pensie vărsată de Germania pentru a fi colaborat cu regimul nazist?

Este întrebarea care se pune la ministerul Armatei, după votul de joia trecută al deputaţilor belgieni de a interzice plata acestei pensii în Belgia. ’’Noi nu aveam cunoştinţă de această pensie’’, asigură secretarul de Stat Geneviève Darrieussecq într-o declaraţie dată ieri pentru Parisien. ’’Cine sunt aceste persoane, care sunt criteriile acestei plăţi...este mai mult decât evident că pot fi persoane rănite după ce au servit în Wehrmacht, probabil’’.

După cele ce declară ea poate fi ’’o alocaţie pentru asistenţa victimelor unui război civil sau militar vărsată de Landurile germane’’. Ministerul Muncii german a dezvăluit că 54 de persoane sunt beneficiare în Franţa, potrivit cifrelor date săptămâna trecută. Deocamdată Statul francez n-a identificat beneficiarii acestei pensii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Alsacia şi Moselle au fost înrolări forţate?

’’Pot fi foşti soldaţi, văduve...Noi trebuie să cerecetăm cu grijă despre ce este vorba, ca să putem acţiona într-un fel’’, spune Geneviève Darrieussecq. ’’Avem în Alsacia şi în Moselle cazuri, din păcate pentru noi, de înrolări forţate în armata germană. Poate că aceştia au pretins această alocaţie’’, spune ea adăugând că încă nu e sigură de cifra 54 avansată de Germania.

Jean-Luc Mélenchon, preşedintele partidului Franţa Rebelă, a extins problema pentru Franţa, cerând interzicerea plăţii acestor alocaţii. ’’Trebuie să nu ne grăbim cu polemica. Nu se poate exagera asupra acestor subiecte’’, îi răspunde Geneviève Darrieussecq.

’’În privinţa celor din Alsacia şi Moselle, încorporaţi cu forţa, ei au fost 135.000. Mii dintre ei au fost răniţi sau au devenit invalizi. Mulţi au suferit pagube importante împotriva voinţei lor’’, continuă ea. ’’Noi avem relaţii bune cu Germania, trebuie să câştigăm timp. Odată toate informaţiile adunate, lucrurile vor fi făcute cu toată transparenţa cu parlamentarii care doresc acest lucru’’, este concluzia ei, notează Le Parisien.