Clipe de panică au avut loc, aseară, la ultimul meci al echipei secunde a Concordiei Chiajna cu satelitul FCSB-ului. După un contact fizic cu un jucător advers, un fotbalist al „vulturilor” nu s-a mai putut ridica de pe gazon, informează ilfovsport.ro.
În vârstă de 23 de ani, Codruț Anghel, jucătorul Chiajnei a avut în timpul meciului un contact fizic dur, a căzut pe gazon și nu s-a mai putut ridica câteva minute bune. Sursa citată a precizat că din momentul căderii lui Anghel pe teren şi până la intervenţia medicilor de pe ambulanţă a trecut fix un minut, deşi ambulanţa este situată foarte aproape de teren la Chiajna. Incredibil, după a sosit lâng jucător, ambulanța nu era dotată cu medic și nici cu paratura necesară pentru a interveni corespunzător în cazul în care ar fi avut loc un scenariu asemănător cu cazul „Ekeng”.
„Jucătorul Stelei face o preluare destul de largă cu un om în spate şi apoi mă duc eu în dublaj. În momentul acela mă loveşte cu cotul undeva în zona cervicală, în partea dreaptă, apoi mă lovesc cu capul şi de gazon, pe aceeşi parte. Auzeam ce se întâmplă în jurul meu, dar nu puteam să mă mai mişc sau să respir normal. Mi s-a spus că la un moment dat aveam puls 286. Salvarea nu pleca cu mine pentru că nu mergea targa, m-au luat cu o prelată, simţeam cum sunt mutat dintr-o parte în alta. N-aveau doctor, eu am avut mare noroc cu doamna doctor Olivia Timnea, care a mai rămas încă două minute să vadă meciul şi în alea două minute s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am avut noroc şi la spital cu doctorul Eduard Oanţă care m-a ajutat. Salvarea nu avea defibrilator şi acesta a fost un motiv în plus pentru care nu puteau pleca cu mine, din cauza acelui incident cu Patrick Ekeng. A fost chemată o altă salvare, care nici aceea nu mai venea. M-au urcat până la urmă în salvare, nu mai ştiu cum şi undeva prin oraş am fost mutat dintr-o salvare în cealaltă, cu care am ajuns la spital în coma de gradul 3. Eram pasibil de edem cerebral şi dacă se întâmpla chestia asta, verdictul era deces. Am stat inconştient în jur de două ore şi jumătate.
Trebuie să fii puternic psihic, pentru că asta e. Mă uit pe filmare de 5-6 ori să vad anumite momente, am puterea să ma uit. E bine că am trecut peste şi că nu s-a întâmplat mai rău. Am avut în prima săptămână un program special, nu m-am antrenat cu echipa deloc. Eu am insistat să fiu pe bancă la meciul de sâmbătă, unde am jucat circa o jumătate de oră. N-am răspuns la manevre aşa cum îşi doreau doctorii şi am fost ţinut în spital trei zile, pentru că încă se putea întâmpla ceva. Apoi, mi s-a spus că ar trebui să stau trei săptămâni şi să port un guler cervical, dar după ce am ţinut un tratament şi mi-au fost făcute alte investigaţii, nu a mai fost nevoie decât de o săptămână de antrenament uşor fără contacte. Nu voiau să mă lase să joc sâmbătă, dar eu am insistat”, a declarat Codruț Anghel pentru ilfovsport.ro.