Fostul partener al Rockefeller construiește un bloc Art Deco în București

Fostul partener imobiliar al lui Rockefeller construiește un bloc Art Deco, nou, în București

Stilul Art-Deco a marcat începutul secolului XX și a făcut senzație în toată lumea. Se caracterizează prin culori aprinse, dar și prin suprafețele lucioase și folosește mult auriu și negru. Un asemenea bloc în stilul Ar-Deco va colora Capitala pe locul unei foste fabrici. Clădirea va avea 75 de apartamente.

Unde se construiește blocul Art-Deco

În parteneriat cu o firmă a sindicatului Cartel Alfa, RPF Development, fost partener al prestigiosului investitor The Rockefeller Group International, condusă d eun român stabilit în SUA, pregătește zilele acestea ultimele detalii în vederea ridicării primului bloc Art Deco din Capitală.

Ambițiosul proiect va ocupa 2.000 de metri pătrați de teren și va aduce culoare în locul celor 6 clădiri industriale ce au făcut odată parte din fosta fabrică de încălțăminte Flaros din zona Timpuri Noi.

Cum va arăta clădirea Art Deco

Imobilul în stilul art-deco va ocupa întreaga suprafața a celor 6 clăditi și va fi compus din 3 tronsoane. Vor fi folosite și clădirile existente, care vor fi consolidate.

În final, va fi o clădire cu subsol, parter, două etaje, plus etajele 3-5 retrase, în care vor fi amenajate 76 de apartamente. Costul estimat al lucrărilor de demolare și construire este estimat la 4,6 milioane de euro, conform profit.ro. Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost aprobat de Primăria Sectorului 3 încă din 2022, iar managerul de proiect are de gând ca anul acesta să ia startul în construirea blocului.

Ce câștigă Cartel Alfa

Sindicatul Cartel Alfa, implicat în acest proiect, ar urma să fie plătit din banii obținuți din vânzarea apartamentelor, aceasta fiind una din variante. Cea de-a doua ar fi să primească o parte din suprafața construită, după cum a spus sursei citate, Robert Kurthy, director în cadrul RPF Development.

Activitatea Flaros a încetat în 2003

În anii `80 Flaros livra aproximativ un milion de perechi de încălțăminte pe piața fostei URSS. Pe lângă această piață, Flaros exporta și în Statele Unite ale Americii, Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

În Africa și Orientul Mijlociu se exporta preponderent încălțăminte militară. Din anii `90, fabrica a lucrat exclusiv pentru piețele din Europa: Olanda, Franța, Anglia, Germania, Spania, Belgia, Italia.