Fostul ministru al Educației nu a fost lăsat în urmă. A fost reevaluat și a primit o funcție importantă

Sursa foto: Gov.ro

Sorin Cîmpeanu pleca anul trecut de la Ministerul Educației, după o acuzație de plagiat, pe care nu a reușit să o gestioneze profesionist. Acum, liberalul va fi numit într-o funcție politică importantă.

La începutul noii sesiuni legislative a Senatului României, liberalii au decis ca noul vicepreședinte al acestei instituții să fie Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației Naționale.

Sorin Cîmpeanu îi va lua locul lui Virgil Guran. Despre acesta din urmă, fostul procuror general al României, șef al DNA și, ulterior, judecător la Curtea Constituțională, Daniel Morar a scris, în cartea sa, ca a fost diagnosticat cu o boală mintală gravă, pentru a nu răspunde penal într-o anchetă făcută de el.

Cîmpeanu a fost acuzat de plagiat și a demisionat la scurt timp din funcția de ministru de la Educației.

„Foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte, se judecă şi se dau verdicte pe internet, pe Facebook. În condiţiile în care există atât de multe consilii şi comisii de etică pe aproape toate palierele, dacă verdictele se dau pe Facebook de către necunoscători, eu nu pot să-i ajut decât explicându-le, încă o dată, ce înseamnă un îndrumător de lucrări practice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Tot în ședința respectivă, senatorii liberali au decis ca Roberta Anastase, fost membru de frunte al fostului PDL, să fie numită în funcția de secretar al Senatului.

Controversatul Florin Roman, avansat la Camera Deputaților

În cealaltă cameră a Parlamentului, și anume la Camera Deputaților, liberalii au decis ca Florin Roman să fie desemnat pentru demnitatea de vicepreședinte al acestui for.

La data de 1 februarie, când Parlamentul își reia activitatea, propunerile PNL vor fi votate de parlamentari, într-o procedură pur formală.

Roman a fost implicat într-un imens scandal, la finalul anului 2021, când și-a trecut în CV, că a urmat cursurile Facultății de Științe Economice din Cluj Napoca.

El tocmai ce fusese numit ministru al Digitalizării, în primul Guvern Ciucă. La câteva zile după, Universitatea Babeș Bolyai a anunțat că Roman nu a fost student la facultatea indicată, drept urmare politicianul a fost obligat să demisioneze.

Atunci, premierul Ciucă i-a pus în vedere să își clarifice situația sau să demisioneze, ceea ce s-a și întâmplat rapid.