Floarea care luptă cu cancerul la prostată

O substanţă extrasă din rădăcinile unei plante, care este foarte răspândită, i-ar putea vindeca pe bolnavii de cancer la prostată, a anunţat consiliul cercetătorilor oncologi din Germania.

Asemănătoare cu florile de crin, plantele denumite ştiinţific Belamcanda chinensis sunt perene şi cresc în regiunile cu o climă temperată. În China, ea creşte în sălbăticie şi este foarte folosită în medicina tradiţională chineză şi japoneză.

În cadrul testelor de laborator, tectorigeninul, substanţă obţinută din rădăcini de Belamcanda chinensis, a oprit dezvoltarea celulelor canceroase, iar, în urma testelor efectuate pe animale s-a dovedit că a fost încetinită răspândirea acestei boli.

Cancerul la prostată are o răspândire largă în întreaga lume. Potrivit datelor deţinute de Liga Română de Cancer, în România sunt diagnosticate, anual, 177 de noi cazuri de prostată, iar decesul bărbaţilor din această cauză este de 7,3% în fiecare an.

Cercetătorii Peter Burfeind şi Paul Thelen, de la Universitatea din Gottingen, au declarat că vor continua studiile şi sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte lansarea pe piaţă a unui medicament care să prevină sau chiar să stopeze cancerul de prostată.