FISCUL a început să îi EXECUTE pe dealerii lui Voiculescu. Proprietăţile unde functionează GRIVCO, Intact Media Group şi televiziunile Antena 3, Antena 1, scoase la vănzare

ANAF a început procesul de selecţie al evaluatorilor şi pentru scoaterea la vânzare a proprietăţilor confiscate în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Potrivit HotNews.ro, care citează surse guvernamentale, acţiunea de evaluare este realizată în cadrul Secretariatului General al Guvernului şi ar putea dura în jur de o lună. Procedura nu îl lasă indiferent pe Dan Voiculescu, care s-ar interesa, de după gratii, dacă imobilele confiscate de stat au fost evaluate şi la ce sumă. Este vorba despre vânzarea patru proprietăţi: trei pe stradă Gârlei, unde funcţionează Grivco şi Intact Media Group şi unul de pe şoseaua Bucureşti Ploieşti, unde funcţionează televiziunile Antena 1 şi Antena 3.

Acelaşi surse susţin că Voiculescu a trimis deja o scrisoare la ANAF, pentru a afla cât a recuperat statul din prejudiciul de 60 de milioane de euro şi ce bunuri au fost indentificate pentru a fi vândute, dacă bunurile deja confiscate şi intrate în proprietatea statului au fost evaluate şi la ce sumă.

În dosarul ICA, instanţa a stabilit un prejudiciu în valoare de 60 de milioane de euro. Separat de stabilirea prejudiciului care urmează să fie recuperat, a dispus confiscarea unor imobile. Valoarea imobilelor confiscate de statul român nu se scade din valoarea prejudiciului în valoare de 60 de milioane de euro. Sunt două măsuri diferite, fără legătură între ele, atenţioneată HotNews.

Astfel, de ce s-ar interesa Dan Voiculescu dacă bunurile confiscate deja au fost evaluate? Fie pentru că vrea să le răscumpere, fie este o formă de presiune pentru a nu fi vândute cu scopul de a rămâne în chirie la stat, transmite HotNews.

În aceste imobile, intrate între timp în proprietatea statului, funcţionează companiile familiei Voiculescu: Grivco, Intact Media Group şi televiziunile Antena 1 şi Antena 3. Nu e clar dacă aceste companii plătesc chirie, la cât se ridică această şi dacă scoaterea la inchiere a fost licitată. Potrivit, surselor HotNews.ro, familia Voiculescu ar preferă că imobilele să nu fie vândute şi să rămână mai departe în chirie la stat, pentru a nu fi nevoiţi să se mute în cazul cumpărării lor.

Pe de lată oarte, banii pe care îi va obţine statul din vănzarea acestora, ele nu se scad din prejudiciul de 60 de milioane de euro. Aceşti bani urmează să fie recuperaţi de la Dan Voiculescu şi de la ceilalţi condamnaţi în dosar. În acest sens, au fost sechestrate alte bunuri mobile şi imobile ale familiei Voiculescu, conturi etc. Din informaţiile Hotnews.ro, Voiculescu nu a plătit din proprie iniţiativa partea să de prejudiciu, cum a procedat Năstase, în consecinţă va fi executat silit.

În sentinţa definitivă din august 2014, Înalta Curte a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de închisoare, recuperarea unui prejudiciu în valoare de 60 de milioane, pe care Voiculescu va trebui să-l plătească în solidar cu ceilalţi condamnaţi din dosar şi confiscarea unor bunuri imobile: