Un nou produs intră pe piața fi nisajelor în țara noastră, simplu de aplicat, nu foarte costisitor și bun pentru a da locuințelor noi sau în proces de renovare un aspect industrial sau modern. În funcție de culoarea aleasă, dar și de locul ales, locuința poate căpăta note reci sau calde.
Microcimentul este foarte des întâlnit în casele mediteraneene, fiind un bun izolator pentru umezeală și are o reacție și un randament ideal atunci când este expus la temperaturi mari pe perioade lungi de timp. Și, deși noțiunea de ciment poate speria, e bine să știți că microcimentul nu se aseamănă ca aspect cu acesta, iar finisajul este unul fin, plăcut și versatil din punct de vedere al paletei de culori.
AVANTAJELE se văd în special la renovări
Pentru o renovare rapidă, dar de calitate și cu bun gust, microcimentul este un factor important. Acesta se poate aplica peste suprafețe deja finisate precum gresie, ciment, piatră. Se poate aplica și pe pereți cât și pe obiectele sanitare fixe: chiuvete, căzi, vase de toaletă, obținând astfel un finisaj continuu.
Durata de uscare a materialului este minimă. Aspectul său este unul natural, nu este poros, deci nu reține umezeala, și este foarte ușor de curățat. Paleta de culori prezintă atât culori mate, cât și satinate sau lucioase fiind utile și pentru îmbrăcarea unor obiecte de decor precum birouri, mese și orice fel de suprafață fixă, rigidă.
Rezistența este de asemenea sporită, făcând față cu brio la presiuni la care gresia ar fi cedat. Microcimentul este foarte des folosit în finisarea teraselor, piscinelor și în îmbrăcarea clădirilor, oferind un aspect deosebit fațadelor. În zonele de living, acest mix de ciment cu rășini și pigmenți oferă un look foarte căutat la momentul actual, cel industrial.
COSTURI
Pentru că aplicarea nu se poate face decât de un specialist, prețurile materialelor nu sunt relevante fără manoperă. Mai mult, în consturile totale intra și materialele pentru impermeabilitate, produse care se aplică la final și fără de care microcimentul nu dă randament ca aspect sau ca utilitate.
Conform distribuitorilor din România, costurile pentru material și montaj pot varia de la 35 la 60 de euro + TVA pe metrul pătrat. Pentru suprafețele mari, aceștia oferă și reduceri de preț.