Grevă la Finanțe. Sindicaliștii presează să obțină noi măriri de salarii

greva generala la nivel național

Grevă la Finanțe. Sindicaliștii presează să obțină noi măriri de salarii. Ei au anunțat că decizia privitoare la greva generală ar putea fi luată pe 5 septembrie, la Consiliul Național al sindicatului.

Grevă la Finanțe. Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe a convocat pentru mâine, la București, Consiliul Național. Acesta este organul de conducere colectiv care are dreptul de a decide dacă se instaurează greva generală la nivel național.

Până la acest moment, sindicaliștii din Finanțe au protestat pentru nu mai puțin de zece zile. Sindicaliștii acuză Guvernul că nu a pus în aplicare, până acum, angajamentele asumate.

Grevă la Finanțe. Când ar putea începe

O escaladare a acestei situații, care poate duce la declanșarea grevei generale la nivel național, poate pune în pericol buna funcționare a instituțiilor statului. În plus, Biroul Executiv a solicitat la acest moment o întâlnire cu șeful Executivului din România, pentru a găsi o soluționare pentru această situație.

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe a anunțat faptul că au obținut 75% dintre semnăturile necesare pentru începerea grevei generale. La acest moment, sindicaliștii nu se mai așteaptă la o rezolvare pașnică a situației.

În ultimele două săptămâni s-au declanșat la nivel național multiple proteste spontane.

Ce vor sindicaliștii din Finanțe prin această grevă

Potrivit cererii realizate de Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, membrii sindicatului doresc doar ca Guvernul să își respecte angajamentele.

În documentul semnat de ministrul Marcel Boloș, autoritățile se angajaseră să elimine disponibilizările la nivelul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor, spun sindicaliștii. Dar premierul Marcel Ciolacu a respins toate promisiunile pe care Marcel Boloș le-a făcut liderilor de sindicat din Finațe și ANAF.

De asemenea, pe lista de priorități se afla și elaborarea proiectului de ordonanță de urgență, cu data limită 21 august, dar și înființarea unui Institut Național de Fiscalitate, potrivit ȘtiripeSurse.

Bugetarii de la Finanțe sunt nemulțumiți de pierderea sporurilor prin ordonanța anunțată de Guvern. Ei cer, în plus, creșterea salariilor pe funcții similare până la nivelul maxim aflat în plată, introducerea în legea salarizării a familiei ocupaționale finanțe și elaborarea statutului finanțistului.