Fiecare român cu durerea lui. M-au ajutat să-mi vând proprietatea „gratis”

Fiecare român cu durerea lui. M-au ajutat să-mi vând proprietatea „gratis”

Mă numesc Adrian-Marcel Milea și vă deranjez acum cu stimă și speranță. Îmi asum răspunderea pentru ce scriu acum cât și pentru ce voi scrie ulterior.

 Apelez la ajutorul dumneavoastră întrucât eu nu mai pot gestiona ceea ce ar trebui să fie existența mea și sper, ca prin rezumatul ce urmează, să prezint elementele necesare pentru a-l primi și reintra în adevăr, sau a „populariza” o realizare a câtorva escroci din Brăila. În anul 2008, eu contribuabil fără probleme și pretenții, am intrat pe mâna unei asocieri periculoase pentru statul de drept și pentru democrație. Dezamăgirea a fost mai mare când am constatat că trei instituții brăilene, prin oamenii ce le reprezintă (Direcția Agricolă, Oficiul de cadastru și publicitate imobiliară, Judecătoria), în loc să-și recunoască actele emise și să-mi protejeze propietatea, m-au ajuat să o „vând” gratis și să rămân dator... În anul 1999 am cumpărat, prin notariat, 2500 metri pătrați intravilan în apropierea municipiului Brăila. Planul de a construi nu a rezistat și, din anul 2006, am început să caut cumpărător pentru a-mi elibera capitalul și a-l pune la lucru căci din anul 2001 nu mai navigam și de unde iei și nu mai pui se termină. La începutul anului 2008, am întâlnit un cunoscut care s-a oferit, contra unui comision, să caute și el cumpărător. A fost începutul sfârșitului. Cumpărătorul găsit erau fiica și soțul ei. Știau câte ceva despre mine (aveau relațiile lor) așa că au hotărât să cumpere ei în rate: o treime în martie, aprilie și diferența până la 1 decembrie, totul prins în promisiunea de vânzare-cumpărare încheiată la notariat. Nu am mai primit nimic, și din 18 decembrie 2008 a început coșmarul, 5 ani și 5 dosare, iar ca rezultat hotărârea de a ceda propietatea pe care intenționam s-o vând. În anul 2014, când căutam un alt avocat să mă reprezinte (aș fi dorit să atragem atenția că în Constituție pentru expropiere este prevăzută dreapta și prealabila despăgubire) m-am trezit citat în al 6-lean dosar din cauză că nu am dat curs îndemnului de a merge la O.C.P.I și a-mi cere radierea (intabularea o plătisem eu). Menționez că toate actele au fost întocmite după spiritul și litera legii, iar hotărârii de a pierde tot, după începerea vânzării, nu-i pot pricepe nici fundamentul și nici finalizarea.

Scrisoarea săptămânii. Stimați oameni buni,

Din nefericire, locuiesc în sectorul 1, denumit după cum au aroganța să-l numească edili lui: „Capitala Capitalei”.

Și spun din „nefericire”, deoarece de trei ani, în numele vârstnicilor din sector, solicit celor în drept să ne rezolve o minimă doleanță și anume: montarea de bănci în stațiile de autobuze RATB. În sectorul nostru lipsesc cu desăvârșire în timp ce în sectoarele vecine (respectiv 2 și 3) s-a rezolvat demult această problemă, minoră în fapt, dar cât de majoră pentru noi. Știm foarte bine că în orice oraș civilizat nu există stație de transport în comun fără locuri de odihnă. Și, dacă analizăm puțin, ele se regăsesc chiar și în mediul rural, dar aproape deloc în sectorul nostru (vezi traseele autobuzelor 131, 301, 331). Începând din luna iunie 2012, cu urmare în 2013 și 2014, am adresat sesizări : Primăriei Sector 1, ADPS 1și, în final, Administrației Străzilor București de care aparține actualmente rezolvarea acestei probleme, dar nu s-a întreprins nimic și se pare că nici nu se are de gând. Promisiuni, promisiuni electorale ni s-au făcut în campania trecută, dar iată că mai este puțin și ni le vor fi înnoite anul ce urmează. În această situație rămâneți singura oază de speranță pentru sprijin în demersurile noastre, drept pentru care vă adresăm un strigăt: Help! Help!

Gabriela Diculescu, București

Mă pot pensiona anticipat?

Sunt Albu Ștefan, domiciliat în Buzău, str. Stadionului, bloc 4A,et.3, ap.14, Micro 14, fără telefon. Vă scriu această adresă cu rugămintea mea mare ca să-mi comunicați în scris dacă eu pot să mă pensionez anticipat, fără penalizare. Și a doua întrebare dacă eu pot să mă pensionez cu penalizare. Astăzi, 28- 05-2015 am citit în ziarul „Evenimentul zilei” articolul „Cum te pensionezi anticipat, fără penalizare”. Vă ofer date și informații despre mine ca să știți dacă mă încadrez la una - sau poate la ambele întrebări ce vi le-am adresat, în temeiul legii. Sunt născut pe 14-06-1960. Studii am liceul industrial la zi 4 ani, cu diplomă de bacalaureat. Încadrat pe 11- 06-1979 ca frezor. În 22 -03- 1980, încorporat în armată. În 18 -06- 1981, trecut în rezervă – militar în termen. În 7 01- 1981, încadrat frezor. În 11- 09- 1985, tehnician la aprovizionare. Desfăcut contract de muncă, art.130, lit ”a” din Codul muncii, în 17-04-1997. Cu precizarea că anul acesta am lucrat 20 de zile cu contract pe o perioadă determinată, muncitor necalificat. Deci, în total, am lucrat aproape 20 de ani. Vă multumesc pentru atenția acordată.

Cu stimă, Albu Ștefan

Răspunsul CNPP

Potrivit art. 62 din Legea 63 din 2010 privind sistemul de pensii publice, pensia anticipată se cuvine cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vîrstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege.

Pensia anticipată parțială se cuvine cu cel mult 5 ani înainte de ămplinirea vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.

Conform datei nașterii, - 14 iunie 1960 – domnul Ștefan Albu înde plinește condițiile pentru înscrierea la pensie pentru limită de vârstă la împlinirea vârstei standard de pensionare de 65 de ani, cu dovada unui stagiu minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare e de 35 de ani.

Pentru a benenficia de pensie anticipată cu penalizare, domnul Ștefan Albu, trebuie să facă dovada stagiului complet de cotizare de 35 de ani.

Cum petentul are un stagiu de cotizare de 20 de ani, acest fapt care nu-i poate permite să beneficieze de pensie anticipată parțială.

Referitor la pensia anticipată precizăm că nefiind îndeplinită condiția stagiului complet de cotizare nu se poate pune în discuție nici înscrierea la pensie anticipată.

Pentru o mai bună înțelegere precizăm că orice reducere a vârstei standard de pensionare se poate realize în condițiile legii doar dacă este îndeplinită condiția privind realizarea cel puțin a stagiului complet de cotizare.

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, Bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”.

Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu, redactor șef

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori