Festivalul de film de la Cannes 2012. Luxul în cifre pe Croazetă

Hotelurile de lux de la Cannes şi-au pus în joc tot talentul şi personalul pentru Festivalul de Film care se desfăşoară în perioada 16-27 mai. Cum Hollywood-ul se mută pentru puţin timp pe Riviera Franceză, totul trebuie organizat impecabil.

Aşadar, cele mai prestigioase hoteluri de pe Croazetă au făcut stocuri generoase de produse fine şi delicatese pentru a face o bună impresie. Iată cum s-au pregătit, conform presei franceze: Majestic Barrières

  • 20.000 de macarons şi 250 de kilograme de ciocolată vor fi preparate pe perioada festivalului
  • 2 tone de homar, jumătate de tonă de carne şi 20 de tone de legume vor fi preparate în bucătăria hotelului.
  • 15.000 de sticle de şampanie, 8.500 de sticle de vinuri alese vor fi scoase din pivniţă
  • 16.000 de bucăţi de săpun şi 1.000 de litri de spumă de baie vor fi puse la dispoziţia clienţilor
  • 700 de maseuri au fost déjà “rezervaţi” pentru U Spa (şi tot atâţia make-up artişti)
  • 25.000 pe persoane (staruri,clienţi obişnuiţi, jurnalişti) şi-au făcut rezervare la hotel pentru perioada festivalului
  • 8.000 de rezervări au fost făcute cu câteva luni înainte
  • se aşteaptă să fie primite zilnic nu mai puţin de 10.000 de telefoane şi 3.000 de faxuri

Hôtel Martinez

  • 60 de tone de aşternuturi, prosoape şi halate de baie vor fi spălate în timpul festivalului
  • peste 500 de rochii de seară vorfi duse în camerele clientelor şi peste 300 dintre ele vor fi călcate.
  • peste 250 de kilograme de foie gras, 100 de kilograme de caviar, 500 languste şi 2 tone de homari vor fi servite oaspeţilor.
  • peste 20.000 de mese vor fi servite în timpul festivalului.
  • mai mult de  6.000 de mic dejunuri vor fi pregătite în fiecare dimineaţă pe durata evenimentului.
  • peste 100 de agenţi de pază vor fi la datorie.
  • peste 5.000 de sticle de şampanie vor fi desfundate.
  • se vor fuma peste 3.000 de ţigări.
  • vor fi pregătite mai mult de 600 de aranjamente florale
  • peste 300 de tone de bagaje, genţi şi pachete vor fi cărate de către personalul hotelului în timpul festivalului.

The Carlton

  • 600 de kilograme de peşte vor fi pregătite şi servite
  • 800 de kilograme de homari şi languste vor şi oferite clienţilor
  • 25 de kilograme de caviar vor fi puse pe mese.
  • 6.000 de produse franţuzeşti de patiserie (croissante sau brioşe cu ciocolată) vor fi în menu în fiecare dimineaţă
  • 150 de aranjamente florale vor fi pregătite zilnic.
  • 2.500 de prosoape de baie vor fi schimbate în fiecare zi
  • 10.000 de sticle de şampanie vor fi desfundate pe parcursul festivalului de film.
  • 25.000 de bucăţi de săpun vor fi în băile hotelului în cele 12 zile de festival.