Hotelurile de lux de la Cannes şi-au pus în joc tot talentul şi personalul pentru Festivalul de Film care se desfăşoară în perioada 16-27 mai. Cum Hollywood-ul se mută pentru puţin timp pe Riviera Franceză, totul trebuie organizat impecabil.
Aşadar, cele mai prestigioase hoteluri de pe Croazetă au făcut stocuri generoase de produse fine şi delicatese pentru a face o bună impresie. Iată cum s-au pregătit, conform presei franceze: Majestic Barrières
- 20.000 de macarons şi 250 de kilograme de ciocolată vor fi preparate pe perioada festivalului
- 2 tone de homar, jumătate de tonă de carne şi 20 de tone de legume vor fi preparate în bucătăria hotelului.
- 15.000 de sticle de şampanie, 8.500 de sticle de vinuri alese vor fi scoase din pivniţă
- 16.000 de bucăţi de săpun şi 1.000 de litri de spumă de baie vor fi puse la dispoziţia clienţilor
- 700 de maseuri au fost déjà “rezervaţi” pentru U Spa (şi tot atâţia make-up artişti)
- 25.000 pe persoane (staruri,clienţi obişnuiţi, jurnalişti) şi-au făcut rezervare la hotel pentru perioada festivalului
- 8.000 de rezervări au fost făcute cu câteva luni înainte
- se aşteaptă să fie primite zilnic nu mai puţin de 10.000 de telefoane şi 3.000 de faxuri
- 60 de tone de aşternuturi, prosoape şi halate de baie vor fi spălate în timpul festivalului
- peste 500 de rochii de seară vorfi duse în camerele clientelor şi peste 300 dintre ele vor fi călcate.
- peste 250 de kilograme de foie gras, 100 de kilograme de caviar, 500 languste şi 2 tone de homari vor fi servite oaspeţilor.
- peste 20.000 de mese vor fi servite în timpul festivalului.
- mai mult de 6.000 de mic dejunuri vor fi pregătite în fiecare dimineaţă pe durata evenimentului.
- peste 100 de agenţi de pază vor fi la datorie.
- peste 5.000 de sticle de şampanie vor fi desfundate.
- se vor fuma peste 3.000 de ţigări.
- vor fi pregătite mai mult de 600 de aranjamente florale
- peste 300 de tone de bagaje, genţi şi pachete vor fi cărate de către personalul hotelului în timpul festivalului.
- 600 de kilograme de peşte vor fi pregătite şi servite
- 800 de kilograme de homari şi languste vor şi oferite clienţilor
- 25 de kilograme de caviar vor fi puse pe mese.
- 6.000 de produse franţuzeşti de patiserie (croissante sau brioşe cu ciocolată) vor fi în menu în fiecare dimineaţă
- 150 de aranjamente florale vor fi pregătite zilnic.
- 2.500 de prosoape de baie vor fi schimbate în fiecare zi
- 10.000 de sticle de şampanie vor fi desfundate pe parcursul festivalului de film.
- 25.000 de bucăţi de săpun vor fi în băile hotelului în cele 12 zile de festival.