Feed-back-ul candidatului

Cei mai multi candidati sunt revoltati atunci cand, in urma unui interviu de angajare, indiferent ca acesta a avut loc cu firma de recrutare sau direct cu angajatorul, nu primesc feed-back.

Si pe buna dreptate. Te-ai gandit insa ca si intervievatorii asteapta un feed-back din partea ta si, de cele mai multe ori, nu-l primesc? Mi s-a intamplat saptamana trecuta, dupa intalnirea cu un candidat, sa-i trec aplicatia in dosarul "rezerva", avand cateva indoieli vizavi de motivatia lui pentru job.

A doua zi am primit un e-mail de la el, in care-mi punea anumite intrebari despre firma, foarte pertinente, din care reiesea preocuparea lui pentru acel job si pentru acel angajator. E-mailul m-a facut sa-i mai acord o sansa si sa-l mai invit la o discutie in care sa aprofundam intentiile lui de angajare si asteptarile lui de la viitorul job.

Sunt mai multe argumente in favoarea oportunitatii trimiterii unei feed-back: este o dovada de bun-simt sa-i multumesti unei persoane care ti-a dedicat o parte din timpul ei si, daca este cazul, sa-i aduci aprecieri asupra felului in care a decurs interviul.

Acest lucru il poti face subliniind aspectele care ti-au lasat o impresie placuta in timpul discutiei. Evident ca se poate intampla ca interviul sa nu fi decurs conform asteptarile tale si, in acest caz, este bine sa-i atragi atentia intervievatorului ca nu-i tocmai profesionist modul in care s-a derulat intalnirea.

In plus, arati ca ai reflectat asupra interviului si ai un interes pentru jobul respectiv. Este bine ca dupa fiecare interviu sa evaluezi maniera in care te-ai comportat, modul in care ai raspuns intrebarilor. Acest gen de analiza poate constitui si un mijloc de a te cunoaste mai bine si de a invata cum sa te comporti la interviurile ulterioare.

In situatia in care gasesti hibe in comportamentul tau sau ti-au scapat anumite informatii legate de job, scrisoarea de multumire este cel mai bun mod de a repara aceste greseli sau omisiuni. Chiar daca nu vei castiga acel job, vei lasa o impresie placuta astfel incat, in momentul in care intervievatorul va avea un proiect similar pentru care te-ai potrivi, cu siguranta te va include in lista de candidaturi.