Mişcările din stradă nu îi lasă indiferenţi pe dascăli. Protestele sunt un subiect de interes şi în şcoli, mai ales printre elevii mai mari care încearcă să îşi formeze o opinie cât mai corectă despre ce se întâmplă în ţară.
Florin Tudose este profesor de logică la la liceul ,,Benjamin Franklin” din Bucureşti şi a ales să le clarifice dilemele elevilor săi în legătură cu tot ce văd în jurul lor. Nu este şi nu a fost membru de partid şi de asemenea nu vrea să vorbească despre partidele din România la oră. El consideră că şcoala trebuie să îi informeze despre sisteme politice, manipulare sau ce înseamnă un protest.
,,În şcoli este interzisă doar politica de partid. Actualitatea este permisă. Elevii au nevoie să înţeleagă, din punct de vedere juridic, ce înseamnă o ordonanţă sau o lege. Eu le povestesc la ora de dirigenţie sau filosofie şi logică despre sistemele politice, manipulare şi aşa mai departe.Am făcut asta şi acum, o făceam şi înainte. În schimb, nu am fost interesat de partide politice, nu am făcut parte din niciun partid şi nu sunt partizan. Există un interes ridicat din partea elevilor. Aceştia pun întrebări şi urmăresc tot ce se petrece. Văd la televizor, pe internet şi în presă. E un subiect important pentru toţi cei din societate. Eu sunt activ şi în mediul online. Acolo am postări despre subiectele la zi, iar mulţi dintre ei intră şi îmi lasă like-uri sau comentarii.” , spune Florin Tudose.