Două planete asemănătoare ca structură cu Pământul care se află într-o zonă perfectă pentru ca extratereștrii să vadă cum planeta noastră trece prin fața soarelui au fost descoperite recent de cercetători. Suntem, oare, urmăriți de extratereștrii?
Un grup ce cercetători a făcut recent o descoperire care pune într-o lumină nouă ce știam despre Univers și despre planetele care ne înconjoară. Două planete stâncoase au fost descoperite pe orbita unei stele numite Teegarden la mai puțin de 13 ani lumină de Pământ. În urmă cu trei ani, oamenii de știință au început să studieze Teegarden, care este una dintre cele mai ușoare stele cunoscute la acest moment. Recent, aceștia au descoperit două planete asemănătoare cu a noastră și, după studii aprofundate, au ajuns la concluzia că acestea oferă condițiile optime pentru viață.
„Cele două planete sunt oarecum similare cu celelalte planete din sistemul solar interior”, a explicat Mathias Zechmeister, profesor la Universitatea din Gottingen, Germania, referindu-se la Mercur, Venus, Pământ și Marte, planetele aflate între centura de asteroizi și soare. „Sunt doar puțin mai grele decât Pământul și se află în așa zisa zonă locuibilă, adică unde apa poate fi prezentă în formă lichidă”, a continuat cercetătorul.
O ipoteză pornită de la această descoperire ne poate aduce cu un pas mai aproape de răspunsul la întrebarea: oare există extratereștrii? Ansgar Reiners, profesor la Universitatea din Gottingen explică: „Aceste două planete se află într-un loc foarte special în cer. Un locuitor al acestor planete ar putea să vadă Pământul foarte ușor folosind metoda tranzitului”. Mai exact, atunci când Pământul se interpune între una dintre cele două planete și Teegarden, pentru un moment steaua s-ar întuneca, ocazie perfectă pentru ca planeta noastră să fie reperată de extratereștrii. Iar întrebarea firească ce se poate pune acum este „Oare ne urmăresc extratereștrii?”.