Pietrarii care aveau contract să paveze centrul istoric al Timișoarei au părăsite șantierul și au plecat să adune fânul. Aceasta e explicația halucinantă livrată, marți, timișorenilor nemulțumiți de stagnarea lucrărilor de către primarul lor ales. Nicolae Robu.
Proaspăt întors de la o întrunire mondială a edililor, Robu a găsit propriile exlicații pentru faptul că pe șantierele din centrul Timișoarei nu s emai lucrează. Două piețe și mai multe străzi sunt în curs de pavare cu pietre. Unele au fost aproape finalizate, pe altele însă abi s-a început montarea pietrei. Iar muncitorii se apre, ar fi plecat la fân. Edilul a aflat acest lucru după ce s-a plimbat rpin oraș și i-a luat la întrebări pe puținii muncitori car ia-u ieșit în cale. ”I-am întrebat: Cum de sunteţi aşa puţini?. Păi mai sunt trei-patru pe aici… Apăi acum au plecat la fân, s-or dus la fân. Termină ei cu fânul şi vin înapoi. În aceste condiţii lucrăm. Progresul se face greu, iar în România extrem de greu. Pietrarii aceştia sunt oameni din Maramureş, din Moldova, foarte pricepuţi, dar care nu trăiesc numai din cioplit pietre”, a relatat Nicolae Robu.
Reabilitarea centrului Timișoarei este un proiect pe bani europeni în valoare de aproape 15 milioane de euro.
Lucrările de reabilitare a spaţiilor publice din centrul istoric al municipiului Timişoara sunt realizate de Romprest SA, companie al cărui acționar majoritar, Florian Walter, este dat în urmărire internațională din 19 mai, în baza unui mandat emis de Tribunalul Prahova. Walter este suspectat ca a inițiat și coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală și spălare de bani, operațiuni financiare în care este implicată compania Romprest Service, alături de alte societăți comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.
De la declanșarea anchetei lucrările în Timișoara au fost reduse la minim, în contextual în care nici înainte nu se lucra la capacitate maxima, iar mulți dintre muncitori erau zilieri adunați din Gara de Nord.