Experiment şocant: Cum arată cartofii de la McDonald’s şi KFC după trei ani

Potrivit unei legende urbane, cartofii de la McDonald’s nu se strică niciodată, datorită unui proces chimic la care sunt supuşi, proces despre care se pare că nu au aflat cei de la KFC.

Un client al celor două lanţuri de fast food a vrut să testeze legenda, punând la încercare rezistenţa în timp a cartofilor de la McDonald’s şi a celor de la KFC. Pe 23 decembrie 2008 a pus câţiva cartofi în două borcane separate, transparente şi perfect etanşate, unul pentru fiecare fast food şi le-a păstrat până în prezent. Nealteraţi după trei ani Orice aliment netratat păstrat pentru mai mult de 10 săptămâni, ar trebui să se descompună, spun specialiştii. Potrivit portalului lainformacion.com, în mod excepţional, cartofii de la McDonald's şi-au păstrat forma şi culoarea incusiv după cei trei ani scurşi de la cumpărare, în timp ce porţia de la KFC s-a alterat. Această rezistenţă incredibilă a cartofilor pare să fie dată de conservanţii, aditivii şi sarea pe care lanţul de fast-food le foloseşte în prepararea cartofilor pe care îi distribuie consumatorilor.