Anchetatorii au vizionat aseară imaginile de pe camerele de supraveghere din Poligonul UTI, acolo unde un tânăr şi-ar fi împuşcat instructorul, după care şi-a pus capăt zilelor. Cadavrele celor doi - instructorul Nicolae Tănase și Cristian Pop - sunt în prezent la INML, unde se așteapă finalizarea autopsiilor.Din primele informații neoficiale se pare că între cei doi nu ar fi avut loc niciun conflict înainte de atacul armat care a dus la moartea amândurora. De la atacul armat de aseară, Parchetul nu a ieșit nici până acum cu o informare clară în legătură cu tragedia din poligon. Deși, tot neoficial, se merge pe ipoteza că tânărul ar fi suferit o depresie amoroasă, surse din cadrul Poliției Capitalei nu au confirmat acest lucru.
Anchetatorii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere şi au audiat până în prezent mai multe persoane. Din primele imagini a reieşit că, după ce a tras câteva gloanţe spre ţintă, tânărul ar fi îndreptat arma spre instructorul care se afla în dreapta sa şi a tras, după care s-a sinucis. Se pare că între cei doi nu ar fi existat discuții în contradictoriu înainte de atacul armat.
Una dintre ipotezele luate în calcul, potrivit Digi 24, este aceea că tânărul de 24 de ani a recurs la aceste gest întrucât suferea de depresie din cauza unei iubiri neîmpărtăşite. Se pare că tânărul venea des la poligon și era cunoscut de instructorii de aici. Surse din cadrul Poliției Capitalei susțin însă că ancheta este în desfășurare și că se asteapă un comunicat al Parchetului. Ancheta va continua cu audierea familiei tânărului. Totodată, se vor face expertize pentru a se vedea dacă acesta consumase băuturi alcoolice sau alte substanţe.
Instructorul, împuşcat cu una dintre cele mai sigure arme din lume
Arma cu care instructorul de la poligonul din Capitală a fost împuşcat este un pistol Glock 17 de 9 milimetri, considerat una dintre mai sigure arme din lume. Glock este unul dintre cele mai populare pistoale din lume. Este o armă austriacă, de mici dimensiuni şi uşor de mânuit. A intrat în dotarea armatei din Austria în 1982, iar cu timpul a devenit populară în întreaga lume.
Cum se intră într-un poligon
Reporterii EVZ s-au interesat care sunt regulile pentru a putea intra într-un poligon de tragere. ,,Dacă o persoană sună la poligon să facă o programare, la prezentarea în poligon i se solicită actele, i se prezintă regulile de funcționare și se trece totul într-un registru de tragere, un document special prevăzut de lege. Unele poligoane si-au asigurat o declarație de asumare a răspunderii. I se aduce la cunoștintă că activitea poate comporta anumite riscuri și se trece apoi la instructajul verbal și la o prezentare detaliată a armamentului'', au precizat oficilai din cadrul unui poligon din București.