La Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj o analiză făcută la computer tomograf era plătită cu prețuri de trei ori mai mari decât în alte locuri. Sumele exorbitante pentru omul chinuit de boală nu ajungeau în contul unităţii sanitare, ci în conturile unor firme de casă, fosta directoare fiind schimbată pentru datoriile prea mari acumulate.
Renegocierea contractelor pentru servicii medicale a făcut ca în primele nouă luni ale acestui an economiile la bugetul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj să fie mai mari cu peste trei milioane de euro.Bugetul spitalului era „devorat” de firme care încasau sume şi de trei ori mai mari faţă de costul real.
Pentru servicii de imagistică medicală, analize de tip computer tomograf şi rezonanţă magnetică nucleară, bugetul era umflat la maximum, iar din această cauză exista o listă de aşteptare, bolnavii fiind obligați să aştepte şi patru luni. Mulţi dintre ei mureau până să le vină rândul. Spitalul de Urgenţă Cluj este cel mai mare din România. Are 30 de clădiri şi 42 de secţii medicale.
Citiţi povestea detaliată în ediţia tipărita de astăzi a Evenimentului Zilei