E jale, cu o inflație galopantă și o criză energetică cum nu s-a mai văzut după Revoluție, ne-a lovit și războiul de la granițe! Chiar dacă România nu e implicată direct, perspectivele sunt sumbre. Războiul economic ne va lovi din plin, iar semnele se văd deja, a avertizat Robert Turcescu în podcastul său de miercuri.
Spre deosebire de invitații săi în studioul EVZ, jurnalistul Robert Turcescu s-a declarat sceptic cu privire la o încheiere rapidă a conflictului din Ucraina. Ba mai mult, grijile noastre vor crește în perioada următoare, anticipează moderatorul podcastului EVZ Play.
Turcescu: Războiul va mai dura. Vor fi explozii de prețuri în lanț
Acesta estimează că românii vor avea propriul lor război de purtat și va fi unul crunt fără exagerare. „Războiul din Ucraina va mai dura. Noi ușor ușor trebuie să ne întoarcem la războaiele noastre pentru supraviețuire. Vă reamintesc, se anunță foarte mari creșteri ale prețului la carburanți, ceea ce înseamnă explozii de prețuri în lanț", a avertizat Turcescu.
La rândul său, jurnalistul Mirel Curea mizează pe „o cronicizare" a războiului de la granițele noastre. Dacă judecăm ultimele sale declarații, „Putin dă semne că ar vrea să cadă la o înțelegere", a explicat acesta. Jurnalistul a recunoscut că ar prefera să vorbim mai mult de criza refugiaților, o calamitate umanitară, decât să analizăm la nesfărșit mizele geostrategice ale puterilor lumii implicate în acest război.
Sarmiza Andronic: Lavrov e un bun negociator. Ar putea rezolva
Analistul Sarmiza Andronic (foto jos) își pune mari speranțe în abilitățile de mare negociator ale lui Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse și apropiat al președintelui Putin. Aceasta estimează că războiul s-ar putea încheia în aproximativ două luni. „Lavrov s-ar putea să rezolve", crede Sarmiza Andronic.
La rândul lui, analistul politic Bogdan Jelea crede că diplomația e calea cea mai sigură care să realizeze o încetare a conflictului din Ucraina, a cărui prelungire duce la pierderea de vieți omenești. „A apăsa pe butonul armei nucleare e mult mai complicat", a declarat Bogdan Jelea, care nu crede în acest scenariu al unui conflict nuclear.
Podcastul în variantă completă poate fi vizionat aici: