Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Despre Coronavirus în biserici. Dezvăluirile unui preot ortodox VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Despre Coronavirus în biserici. Dezvăluirile unui preot ortodox VIDEO

În a treia duminică din Postul Paștelui, cu o zi înainte să intre în vigoare starea de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis, din cauza răspândirii Coronavirus, credincioșii au avut acces limitat în bisericile ortodoxe. Cu toate acestea, nu au fost interzise sărutul icoanelor și a Sfintei Evanghelii. Despre măsurile luate în această perioadă de cumpănă și sfaturile duhovnicești adresate credincioșilor a relatat, pentru evz.ro, preotul Ilie Costescu, de la Biserica „Sfântul Ilie” Titan

Acolo, au fost eliminate scaunele din mijlocul bisericii pentru a se păstra doar cele de jur împrejur. În plus, enoriașii au fost îndemnați să meargă în subsolul lăcașului de cult și au ascultat slujba la difuzoare.

„Am limitat accesul la 50 de persoane. Enoriașii au fost sfătuiți să participle în număr cât mai mic.I-am sfătuit, de asemnea, să amânee împărtășania cât mai aproape de Paște. Poate îngăduie bunul Dumnezeu să se milostivească de noi”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, părintele Ilie Costescu.

Preotul a adăugat că sfatul preoților este ca oamenii să stea în casă dar, adăugat acesta, „în opinia mea, este greu ca, după 30 de ani de haos, să îi pui pe oameni să respecte anumite reguli. Dar, până la urmă, nu avem ce face…”.

Întrebat despre sărutul icoanelor, în contextul disputelor potrivit cărora aceste gesturi de pioșenie ar putea conduce la răspândirea virusului, preotul Ilie Costescu ne-a răspuns: „Vă dați seama că Sânta Evanghelie este scoasă în mijlocul bisericii. Oamenii se pot limita la o simplă plecăciune care este primită la fel ca și sărutarea acesteia și s-a făcut ritualul care se cere. Cu toate că puterea Dumnezeiască este mai mare ca orice în lume…”.

 

PAGINA ANTERIOARA