Exclusiv. Cum s-au îmbolnăvit zece polițiști cu virusul ucigaș. Detalii uluitoare

O structură importantă din Poliția Română a fost lovită de COVID 19. Evz.ro a aflat detalii, în exclusivitate, despre acest caz în care zece polițiști au fost confirmați pozitiv cu virusul ucigaș iar alți zece sunt în izolare

Serviciul Furturi Auto din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a fost lovit de o undă de șoc după ce 10 polițiști au fost testați pozitiv, iar alți 10 se află în izolare la domiciliu.

Practic, o structură importantă din Poliția Română a fost aproape anihilată după ce 10 persoane au fost internate, fiind confirmate pozitiv cu Covid 19.

În exclusivitate pentru evz.ro, surse din Poliția Română au dezvăluit că virusul ucigaș a plecat de la un polițist, viitor preot, care frecventa biserica.

În plus, susțin același surse, polițistul suspectat că a contaminat  Serviciul Furturi Auto a fost și voluntar cu împărțirea luminii de Paști.

Mai mult, se pare că, până acum, nu au fost testați decât cei care au intrat în contact direct cu el.

 

Poliția Capitalei a anunțat că primul caz pozitiv a fost înregistrat la data de 26 mai, iar în urma anchetei epidemiologice au intrat în izolare la domiciliu polițiștii care au intrat în contact direct cu cel confirmat pozitiv. A doua zi, au fost diagnosticați pozitiv alți doi polițiști, din categoria contact direct.

De asemnea, din data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate.

Ulterior, în luna iunie, în data de 4 și respectiv 5, alți doi polițiști au fost confirmați pozitiv, 10 colegi fiind în izolare la domiciliu.

Au fost efectuate anchete epidemiologice și până în prezent întreg spațiul unde își desfășoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, vineri, pe 5 iunie.

Oficialii din conducerea Poliției Capitalei au mai transmis că s-a pus în discuție relocarea temporară a subunității, pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc.

„Întreg personalul este, în continuare, monitorizat, starea de sănătate a celor care au intrat în contact cu cazurile pozitive este monitorizată prin medicul de unitate, urmând ca etapizat, tot personalul să fie testat.

În toate situațiile, cazurile au fost raportate în regim de urgență, pentru a se putea lua toate măsurile necesare în limitarea numărului de infectări”, a mai transmis Poliția Capitalei.

În context, Sindicatul Europol a acuzat, vineri, că după prima infectare cu noul coronavirus a unui poliţist de la Serviciul de Furturi de Auto s-a muşamalizat situaţia şi nimeni nu vorbeşte despre numărul de infectaţi din familiile poliţiştilor.