Exclusiv. Criza gunoiului pute! „Sunt interese financiare. Clotilde Armand a adus o companie paralelă". VIDEO

Invitatul lui Robert Turcescu în podcastul EVZ Play de vineri, Dan Podaru, a oferit o perspectivă din interior despre cunoscutul scandal al gunoaielor care a lăsat în aer (și fără aer) sectorul 1. Consilierul liberal al sectorului 1 a prezentat date de culise despre manevrele din spate care au dus la un blocaj cvasitotal al administrației locale.

În conflictul de proporții cu Romprest, primăria sectorului 1 pierde procese pe bandă rulantă, deși avocatul instituției conduse de Clotilde Armand câștigă sume fabuloase.

S-a plătit dublu serviciul de salubrizare

„Toate lucrurile astea se reduc la interese financiare. Tu pui în aplicare un buget de 125 de milioane de lei, nu plătești luni la rând furnizorului serviciului de salubritate. Îi forțezi să oprească activitatea. Clotilde Armand a adus o companie paralelă, REBU, care putea să ridice gunoiul doar pentru acea perioadă de stare de alertă. Serviciul furnizorului mergea înainte. A fost adusă o altă firmă de salubritate care a fost plătită cu 12 milioane de lei pentru 20 de zile.

În urma informațiilor pe care le-am strâns în ultimele 12 luni, cu certitudine vă spun că toată această criză a gunoiului e generată de interesele și de politica doamnei Clotilde Armand. Nu știu cine e în spatele ei. Dar în momentul în care urmează multe alte crize, toate au în spate doar resorturi de propagandă, de vizibilitate. Politica și administrația nu se fac doar prin Facebook și comunicare online".

Dacă Romprest va câștiga, îi fac plângere penală la Curtea de Conturi doamnei Armand"

Consilierul liberal a dat și alte detalii punctuale despre această criză: „Am intervenit pentru remedierea situației cu Romprest. Existaseră acolo niște patroni în trecut cu probleme penale. Astăzi această nouă societate comercială funcționează bine. Această mărire a tarifelor a avut loc anterior, când Clotilde Armand fusese consilier (n.r. - în mandatul lui Andrei Chiliman).

 

 

 

Prețurile au fost majorate. Există o evidență a cifrelor. A cerut reducerea frecvențelor serviciilor (n.r. - de salubrizare). A lăsat datoriile istorice în urmă. Însă în dosarele de executare vor fi popriri pe contrim în total sunt datorii 130 milioane de lei. Dacă Romprest va reuși să câștige îi fac plângere penală la Curtea de Conturi. Nu a luat în considerare suma de 46 de milioane de lei pe care comisia de mediere o obținuse din negocierile cu Romprest. Între timp frecvențele impuse de Primăria Capitalei s-au dublat. (...) Există datorii istorice și către alte firme. Sunt sute de milioane de lei.

Și-a creat un discurs de procuror"

Instituțiile trebuie să spună dacă există o viciere a rezultatului (n.r. - votului locuitorilor de la sectorul 1). Dacă da, doamna Armand trebuie să se retragă. Și-a creat un discurs de procuror (...). În anii 90 exista o presiune o manipulare tip FSN. E prima oară când se întâmplă cu un candidat de proveniență democratică a unui partid onorabil".

Dan Podaru a menționat, de asemenea, că PSD se apropie de numărul de semnături necesare pentru un referendum de demitere a edilului de la sectorul 1. „E o stare de anomie. Ar trebui să ia în calcul plecatul acasă. Ciucu se mai mișcă la sectorul 6, aici pentru cetățeni nu se vede nimic".

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici: