Examen de rezidenţiat contestat: "O să plecăm din ţară…"

În pofida numeroaselor contestaţii depuse de participanţii la examenul de rezidenţiat din acest an, repartizările au fost făcute, astăzi, fără prea mult scandal.

Doar câţiva contestatari au protestat public, dar paşnic, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde Comisia efectua repartizările.

Aceştia s-au aşezat în partea din spate a amfiteatrului şi au afişat mesaje gen "Ruşine" şi "170 nu este egal cu 80". Printre protestatari, Ştefan Marin şi George Adam, clasaţi pe locurile 704, respectiv 765, dintre cei aproape 5.000 de candidaţi.

Nemulţumirile contestatarilor sunt legate de anularea ulterioară a cinci grile din examen, fapt ce a dus la scăderea punctajului obţinut. "Comisia a decis, ulterior examinării, să anuleze cinci grile, pe motiv că două dintre ele nu s-ar fi regăsit în programă, iar alte trei aveau răspunsuri multiple. Paradoxul este acela că aceia dintre noi care au răspuns corect la ele au pierdut, după această aşa-zisă anulare a lor, mai multe puncte decât cei care nu au ştiut răspunsurile. Practic, aceia dintre noi care au fost mai bine pregătiţi au obţinut, astfel, un punctaj mai mic decât cei mai slab pregătiţi", a argumentat Ştefan Marin.

"O să plecăm din ţară, să profesăm în Germania sau în Marea Britanie, dacă aici nu ne vor, dacă aşa se comportă cu noi. Am pierdut 18-20 locuri după această aşa-zisă anulare, astfel că nu o să mai prindem posturi acolo unde ne doream", l-a completat George Adam.

Ministerul Sănătăţii: Comisia de examinare este suverană De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, declară că nemulţumirile contestatarilor sunt cunoscute, dar că instituţia nu poate lua nicio măsură, deoarece Comisia de examinare este suverană. Oana Grigore susţine, însă, că, din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, grilele respective ar fi fost anulate pentru toţi candidaţii, fără a influenţa, astfel, clasamentul final.