Europa, sub asediu! Hackerii lui Kim Jong-un, la un pas de a provoca război diplomatic

Europa, sub asediu! Hackerii lui Kim Jong-un, la un pas de a provoca război diplomatic

China a cerut vineri să nu fie „trase concluzii temerare, fără nicio probă”, după ce presa spaniolă a scris că „hackeri chinezi” au sustras informaţii despre cercetările asupra unui vaccin spaniol împotriva COVID-19, relatează agenţia EFE.

„De prea mult timp auzim acuzaţii împotriva Chinei că foloseşte hackeri pentru a sustrage informaţii despre vaccinurile altor ţări. Fără absolut nicio probă, calomnierea şi răspândirea de zvonuri nu este constructivă. Toate ţările se confruntă cu atacuri cibernetice. Sperăm că părţile vor înceta să tragă astfel de concluzii temerare”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Wang Wenbin.

Acesta a menţionat că în spaţiul cibernetic este dificil de găsit urma hackerilor, aşadar orice atac poate fi atribuit cu uşurinţă cuiva în lipsa unor dovezi.

În ce priveşte dezvoltarea vaccinurilor (împotriva COVID-19), „în realitate China se află în avans faţă de alte ţări (...) Nu vedem niciun motiv de a fura de la alţii”, a mai susţinut oficialul chinez, adăugând că ţara sa se opune „oricărei forme de atacuri şi activităţi infracţionale” şi a propus în acest scop pe 8 septembrie o Iniţiativă Globală asupra Securităţii Datelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cotidianul spaniol El Pais a scris vineri, citând surse care au cunoştinţă de aceste atacuri cibernetice, că hackeri chinezi au sustras informaţii ale centrelor spaniole implicate în cercetările pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, relatare care se regăseşte şi în alte media spaniole.

Rusia și China au intrat într-un adevărat război de spionaj cu americanii

Cele două state, primele care au anunțat că vor distribui un vaccin împotriva coronavirusului, și-au aruncat în luptă cei mai buni spioni pentru a fura secretele americanilor.

Ținta serviciilor de informații ruse și chineze au fost atât institutele de cercetare, cât și companiile farmaceutice

Pentru a fura datele despre vaccin, hackerii din au ales să atace o țintă ușoară. În loc să lovească direct sistemele marile companii farmaceutice, au ales să se infiltreze în rețeaua Universității Carolina de Nord și ale altor terți care sunt implicați în cercetările cu privire la vaccin.

genții chinezi au furat informații direct de la OMS pentru a putea ataca rețele informatice relevante din Statele Unite și Europa.

 

Având în vedere că OMS deține date despre toate vaccinurile care sunt în curs de dezvoltare, spionii chinezi au mers la sigur, fără să mai piardă vremea.

Serviciile de informații din SUA au aflat despre planul Chinei încă din luna februarie, după ce CIA și alți agenți monitorizau modul în care chinezii încercau să se infiltreze în agențiile internaționale, inclusiv în OMS. Datele obținute de agenții din SUA au stat la baza atitudinii reticente a Casei Albe față de OMS.

Chinezii au promovat și de parteneriatele în domeniul cercetării pe care le-au încheiat facultățile din SUA cu instituții omologate din China.

În ceea ce privește companiile americane vizate, acestea sunt Gilead Sciences, Novavax și Moderna.