Eurociudaţii caută un loc la Bruxelles

Revista presei.

Cotidianul

Eurociudaţii caută un loc la Bruxelles Actriţe, prinţi, fotomodele, fiice de preşedinţi, românofobi, eurosceptici şi extremişti reprezintă oferta de pseudopoliticieni care apar pe meniul alegătorilor europeni.

Euroalegerile din iunie vor avea loc într-un context deloc roz, provocat de cea mai adâncă recesiune globală de după 1930. Şomajul galopant, problemele sociale sau schimbările climatice sunt câteva dintre provocările viitorilor europarlamentari. Nevoia de sânge proaspăt în hemiciclul de la Strasbourg s-a tradus însă pe listele unor partide prin plasarea unor candidaţi pentru care politica este cel mult un hobby.

Libertatea

Poliţist ilfovean cercetat în cazul Becali Un poliţist de la IPJ Ilfov a fost pus sub învinuire în dosarul în care Gigi Becali este cercetat pentru că i-ar fi sechestrat pe indivizii pe care îi suspecta că i-au furat maşina.

Agentul principal Romulus Dumitrescu este acuzat de complicitate la lipsire de libertate. El se afla în barul din Pipera când Gigi Becali i-a sechestrat pe cei trei bărbaţi. Poliţistul le-ar fi dictat declaraţiile prin care aceştia îşi recunoşteau vina.

Jurnalul Naţional

Atlantida din Marea Neagră

Dacă prin alte părţi oamenii au ştiut să profite de trecutul lor, au scos de sub ape insule întregi cu tot cu temple sau au inventat un trecut care nu a existat vreodată, mizând pe turism, la noi nu se găsesc bani nici măcar pentru câteva bărci şi o pereche de ochelari subacvatici, lucruri care ar putea atrage iubitorii de vestigii. În urmă cu doi ani, o echipă de scafandri a găsit cetatea antică a Callatisului, scufundată în apele Mării Negre.

Jeno Szabo este singurul român care a făcut parte din echipa lui Jacques-Yves Cousteau şi are la activ peste şapte mii de scufundări prin apele din toată lumea, unde a găsit nenumărate comori. În 2004, echipa de scafandri specializaţi în arheologie subacvatică condusă de Jeno Szabo a început să facă primele investigaţii pentru a putea demara acţiunile de căutare ale vechiului Callatis.

Gândul

Unde mergem în vacanţa de vară – sugestii şi preţuri

Grecia, Turcia, Bulgaria, Croaţia şi Spania rămân şi anul acesta în topul preferinţelor pentru petrecerea vacanţei de vară în străinătate, în timp ce litoralul românesc reprezintă alegerea majorităţii celor care nu pleacă din ţară, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

Distanţa relativ mică faţă de România (în cazul primelor patru) şi preţurile bune, dacă se ţine cont de reducerile făcute prin programul de rezervări timpurii, i-au făcut pe români să se îndrepte către aceleaşi destinaţii ca anul trecut. Ordinea în clasament diferă de la o agenţie la alta, pentru că fiecare are o strategie proprie de preţuri, însă ţările rămân aceleaşi."Într-un clasament al vacanţelor în funcţie de vânzări, Grecia, cu Halkidiki şi Riviera Olimpului, este pe primul loc, urmată de Croaţia şi Bulgaria", ne-a declarat Marius Usturoiu, directorul agenţiei Mareea.

Adevărul

2,4 milioane de români vor să plece din ţară

Jumătate dintre cei care vor să părăsească România sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Alte două milioane de oameni au plecat în ultimii 10 ani. Potrivit prognozelor, în 2050, populaţia României va scădea la 16 milioane de locuitori.

Alexandra Asanache are 23 de ani şi este absolventă de italiană-franceză la Universitatea din Bucureşti. De trei luni îşi caută de muncă, dar angajatorii români i-au oferit 1.000 de lei pe lună pentru nouă ore de lucru pe zi. Norocul i-a surâs însă din Slovenia, unde va pleca săptămâna viitoare pentru un job într-un call-center. „E mai uşor să te angajezi în străinătate decât în România!“, râde Alexandra. „În momentul în care am aplicat m-au şi sunat angajatorii sloveni. România Liberă

Hainele politistilor: veston de 400 lei si bocanci de 300 lei

Firmelor abonate la bugetele pentru uniformele ministerelor de Interne si Apararii li se pregateste din nou hrana regeasca: in cateva saptamani se va da startul licitatiilor pentru achizitiile de echipament.

Preturile la care angajatii MAI si MApN cumpara echipamentele sunt, oficial, mici: un veston pentru jandarmi costa 142 de lei, dar un jandarm in activitate ne-a declarat ca plateste circa 400 de lei. Anual, fiecare politist, militar sau jandarm primeste intre 2.000 si 2.300 de lei pentru echipament, bani dati de ministere si care ajung in buzunarele catorva firme.

Ziua

Banii UE pe apa Dambovitei

"Money For Nothing And Your Change For Free!" (Bani pentru nimic si primesti restul gratis!), titlul celebrei melodii a celor de la Dire Straits, capata in aceste zile noi intelesuri pe malul Dam­bovitei.

Si asta pentru ca, inca din startul campaniei pentru euro­parlamentare, o dezbatere gaunoasa agita piata politica, in buna traditie a demagogiei electorale de la noi. Precum in povestea lui Creanga, cu drobul de sare, o parte din politicieni stau cu mana streasina si, cu ochii tinta spre spre Bruxelles, se intreaba retoric daca nu cum­va Comisia Europeana va taia banii Bucurestiului, pe motiv de coruptie si nere­formare a Justitiei.