Este oficial. Au fost recunoscute alte trei simptome ale infectării cu COVID-19

Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC) a actualizat lista simptomelor generate de coronavirus.

 

Alte trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus au fost adăugate la lista oficială a indiciilor date de COVID-19.

Specialiștii afirmă că acestea apar la două sau chiar 14 zile de la infectarea cu noul coronavirus.

Până acum, Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC) recunoștea oficial drept simptome de COVID-19: tusea, febra, oboseala, durerile musculare, durerile de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât.

Acum, încă trei simptome ale infectării cu noul coronavirus (COVID-19) au fost adăugate la lista oficială: nasul curgător ori congestionat, greața și diareea.

Potrivit specialiștilor de la CDC, aceste trei simptome pot apărea la un interval de două până la 14 zile după infectarea cu noul coronavirus.

CDC a avertizat că va actualiza lista simptomelor, pe măsură ce trece timpul.

Coronavirusurile precum cel nou descoperit (SARS-CoV-2), care cauzează COVID-19, produc infecții respiratorii cu grade de severitate de la mediu la sever, putând duce inclusiv la deces. Cele mai bune măsuri de prevenție sunt spălarea frecvența a mâinilor cu apă și săpun, evitarea persoanelor care prezintă semne de infecții respiratorii, evitarea atingerii fetei cu mâinile neigienizate și menținerea unui stil de viață sănătos.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care produc infecții respiratorii la oameni. Numele lor provine de la latinescul corona (coroana), care face referire la aspectul microscopic al virusului. Sindromul respirator acut sever (SARS), sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și răceală comună sunt exemple de infecții produse de coronavirusuri. Noul tip de coronavirus a fost raportat prima dată în China, în decembrie 2019, de unde s-a răspândit pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, „răspunsul imun la COVID-19 nu este pe deplin înțeles”. Opiniile existente sunt contradictorii, totuși, până la acest moment nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține că infecția odată avută va proteja de o posibilă reinfectare ulterioară.