După finalizarea numărării voturilor, patru formațiuni politice fac parte din Consiliul Județean Brașov.
Partidele care fac parte din CJ Brașov sunt: PNL,USR PLUS, PSD și Pro România.
Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, UDMR nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a avea reprezentant în Consiliul Județean.
Conform proceselor-verbale centralizate de AEP Braşov, PNL a obţinut 36,97%, următoarea formaţiune politică clasată fiind PSD, cu 19,35% din numărul total al voturilor valabil exprimate, urmată de Alianţa USR PLUS cu 19,25% şi Pro România - cu 5,11%.
Restul partidelor nu au făcut pragul electoral şi nu vor fi reprezentate în viitorul legislativ judeţean: UDMR - 4,95%, PMP - 4,21%, ALDE - 2,49%, FDGR - 2,18%, ADN - 2,14%, Partida Romilor - 1,25%, PRM - 0,66%.
Surpriza cea mai mare a constituit-o eliminarea UDMR din Consiliul Județean
Cotată iniţial cu 5,01% şi doi consilieri în CJ, UDMR a dispărut şi din Legislativul judeţean, deoarece nu a reuşit să facă pragul electoral (5%). Astfel, pentru prima dată după `90, Uniunea nu are reprezentanţi nici în CL Braşov, nici la judeţ.
Celelalte formaţiuni politice participante la scrutin nu au trecut de pragul electoral de 5%.
În ce priveşte votul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov, pe primul loc s-a situat candidatul PNL, Adrian Veştea, cu 95.616 voturi, urmat de candidatul USR PLUS, Tudor Benga, cu 35.735 voturi şi cel al PSD, Marian Rasaliu, cu 35.292.
Prima oară după 16 ani…
Rezultate surprinzătoare şi în Braşov. După 16 ani în care a fost la cârma oraşului, George Scripcaru, susţinut de PNL, a fost învins de Allen Coliban, candidatul USR-PLUS.
„Este un rezultat care ne onorează, dar care ne şi obligă, că avem foarte, foarte mult de muncă, dar e exact ce ne-am dorit. Eu de asta am intrat în politică, să avem o şansă să producem schimbarea asta. Şi iată că şansa asta o avem chiar acum în 2020”, a spus nou primar al Braşovului, potrivit agerpres.ro