Pârtiile de schi de la domeniul Transalpina se vor deschide după sărbătorile de iarnă, cel mai probabil în ianuarie, a anunțat primarul din Voineasa.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, autorizarea instalațiilor va începe săptămâna viitoare. Mai mult, primăria are în continuare datorii către firma care administrează domeniul, deși în primăvară a primit peste un milion de lei de la Ministerul Turismului ca să le achite. Atunci, Primăria Voineasa se angajase să facă chiar şi alte investiţii, printre care şi instalarea unor tunuri de zăpadă.. Valoarea inițială a investiţiei făcute acolo se ridică la peste 35 de milioane de euro.
Proiectul pârtiei Transalpina Ski Resort a fost realizat în cadrul programului "Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea Voineasa", cu finanţare de la Ministerul Turismului, în timpul mandatului Elenei Udrea. Lucrările au demarat în septembrie 2011, prima pârtie din cadrul proiectului fiind deschisă în decembrie 2012. Valoarea totală a investiţiei se ridica la aproximativ 35 de milioane de euro şi prevedea, printre altele, realizarea unei telegondole, a unui telescaun, a două teleschiuri, precum şi construirea unei parcări supraetajate, pe 5 nivele, cu o capacitate de 400 de autovehicule.
În luna mai 2013, firma constructoare a trecut în conservare pârtia, deşi mai avea de realizat mai puţin de 10 la sută din proiect, şi a dat în judecată Primăria Voineasa pentru recuperarea datoriilor, după ce guvernarea Ponta din acea perioadă a anunţat că nu mai dispune de fonduri pentru continuarea lucrărilor. În 2014, pârtia a fost pusă sub sechestru, iar firma constructoare a devenit administratorul domeniului. În 2017, Primăria Voineasa a semnat cu Ministerul Turismului un nou contract de finanţare în valoare de 15 milioane de lei, iar lucrările au fost reluate, în prezent, acestea fiind finalizate în totalitate, potrivit primarului Năsătăsescu.
Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort este amenajat pe versantul nordic al munţilor Latoriţei, în apropierea lacului Vidra, la altitudini cuprinse între 1.300 metri şi 1.955 metri. În prezent, în zonă sunt 9 kilometri de pârtii, cea mai lungă având 2.300 de metri. Transportul schiorilor se face cu 2 telegondole, 2 teleschiuri şi un telescaun.