Epoca Modern Talking, subiect de documentar

Cultura muzicii dance şi a rapului este prezentată azi într-un nou episod al seriei "Bun venit în anii ’80", difuzat de la ora 23.00, pe Viasat History.

Anii ’80 au fost ca o explozie a unor curente pe cât de diferite, pe atât de speciale. Acei ani pot fi consideraţi şi apogeul muzicii pop, când oamenii dansau în discotecă pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a legendarului Michael Jackson.

Episodul de azi se opreşte, însă, asupra unor genuri de muzică opuse la prima vedere, dar în acelaşi timp legate prin origine: dance şi rap. Dacă tot vorbeşte de cultura rap, producătorul Jean Alexander Ntivyi-habwa a hotărât să prezinte în acelaşi episod şi începutul culturii graffiti.

Trecerea de la anii ’70 la ’80

Oamenii au abandonat rapid perioada hippie, cu haine largi şi tunsori neîngrijite. A urmat o pe rioadă în care percepţia lor era formată de liste cu ceea ce este la modă şi ce nu. La începutul anilor ’90, lumea avea să fie complet diferită faţă de cum arăta cu un deceniu în urmă. Această perioadă încărcată de curente, influenţe şi o luptă pentru autenticitate a pus bazele culturii popu lare aşa cum o ştim acum.

Au marcat o epocă

În 1985, când a lansat "Cherri, Cherri Lady", Modern Talking a stat 24 de săptămâni în topurile din Germania, ţara de origine. Un succes asemănător l-au avut şi în alte ţări din Europa. Deveniseră reprezentanţii cei mai de marcă ai revoluţiei dance din acel moment. Au continuat până în 1987, cu "Brother Louie (Modern Talking song)", "Atlantis Is Calling (S.O.S. for Love)" şi alte hituri.

Rapul în anii ’80

Curentul punk a fost înlocuit cu muzica dance, comercială şi foarte atractivă pentru generaţia anilor ’80. În acelaşi timp, rapul făcea primii paşi în cultura negrilor, încă influenţaţi de fenomenul disco. Toate acestea le aflăm de la Mark Bremer, Frank Thome şi Mica Mylo.