Elon Musk demască Comisia Europeană. Ce i s-a propus în schimbul cenzurii 

Elon Musk demască Comisia Europeană. Ce i s-a propus în schimbul cenzurii 

Elon Musk a fost avertizat de Comisia Europeană că „încalcă regulile privind conţinutul digital” și că „înșeală utilizatorii”. După acest avertisment, miliardarul american a făcut publică propunerea care i s-a făcut de către Comisie pentru a scăpa de sancțiuni.

Elon Musk demască Comisia Europeană. Ce i s-a propus în schimbul cenzurii

Elon Musk a primit o propunere din partea Comisiei Europene în care i se cere să introducă în secret cenzura postărilor. Iar în schimbul acestui serviciu i s-a promis că va scăpa de amenzi.

„Comisia Europeană a propus o înțelegere secretă ilegală: dacă noi, în liniște, fără să spunem nimănui, vom cenzura postările, nu ne vor amenda”, a scris Elon Musk pe rețeaua X.

Elon Musk a mai spus că alte platforme ar fi acceptat imediat înțelegerea, dar el a refuzat acest „acord secret”. Musk nu a divulgat și alte detalii despre termenii „acordului secret” despre care a menționat în postarea sa.

ImagineElon Musk. Sursa foto: X

Comisia Europeană a mai acuzat platforma X că „a introdus caracteristici de design şi bariere care împiedică transparenţa publicităţii”. De asemenea, se mai arată în raport, că „nu permite cercetătorilor să acceseze datele sale publice, aşa cum a solicitat DSA”.

Această propunere vine în momentul în care Comisia a anunțat vineri că platforma de socializare a lui Musk, fostă Twitter, a încălcat elemente ale Legii privind serviciile digitale (DSA) al UE.

Miliardarul nu s-a lăsat intimidat de Comisie

Elon Musk a amenințat printr-o altă postare pe rețeaua sa că „va merge în instanță” pentru acuzațiile Comisiei Europene. Acuzațiile aduse rețelei X sunt primele emise în conformitate cu noua lege. Iar aceste încălcări aduc amenzi uriașe, adică echivalente a 6% din veniturile globale ale platformei.

Reamintim că Legea serviciilor digitale (DSA) a intrat în vigoare în Uniunea Europeană în anul 2023. Legea obligă toate platformele digitale să combată rasismul, vânzarea de droguri și bunuri contrafăcute, distribuirea de pornografie infantilă și dezinformare. Mai mult, platformele au obligația „să explice funcționarea algoritmilor lor, să emită recomandări și să ofere alternative”, potrivit euronews.com.