ELICOPTER LA PĂMÂNT: O victimă a sărit înainte de prăbușire dar a fost strivită sub talpa de metal

Elicopterul prăbușit la Ostrov (lângă Tulcea) s-a rostogolit de mai multe ori pe câmp, strivindu-și pasagerii. Două ipoteze: defecțiune tehnică sau eroare de pilotaj.

În elicoperul KA 32, care s-a prăbușit seara trecută la 1,5 km de localitatea tulceană Ostrov, și-au găsit sfârșitul cinci cetățeni ucraineni: căpitan Igor Ahmetov, copilot Ruslan Somolov, ing. de zbor Nicolai Bilan și mecanicii Veler Suligan și Ivan Levkik.

Marius Iacob i-a audiat pe ucrainenii din celălalt elicopter

În timpul nopții, cadavrele carbonizate au fost scoase cu mare dificultate de sub fiarele epavei și apoi transportate la Laboratorul de Medicină Legală Tulcea. Echipa operativă de procurori criminaliști și ofițeri specialiști, coordonată de prim-procurorul general adjunct Marius Iacob, i-a audiat noaptea trecută la sediul poliției Tulcea și pe cei cinci cetățeni ucraineni care se aflau în celălalt elicopter. Surse din cadrul anchetatei spun că aceștia este posibil să plece astăzi spre casă, în Ucraina.

Se caută cutia neagră

La fața locului continuă investigațiile epavei elicopterului prăbușit, după care aceasta va fi ridicată și transportată la București sau la Tulcea, pentru cercetări ulterioare. De asemenea, este căutată cutia neagră sau înregistratorul de bord al elicopterului, dispozitiv care poate clarifica ultimele momente de dinaintea tragediei. Ipotezele în acest caz sunt deocamdată eroare de pilotaj sau defecțiune tehnică.   Elicopterul s-a rostogolit pe câmp înainte de explozie

Martori ai tragediei, primarul și localnicii din Ostrov, care au asistat la momentul prăbușirii elicoperului, spun că acesta, înainte de a se prăbuși, scotea un uruit puternic și se înclina periculos, în același timp pierzând din înălțime. Oamenii spun că au văzut cum unul dintre pasageri a vrut să sară de pe o scară a elicopterului însă, în acel moment, aparatul de zbor s-a prăbușit peste el. Surse din cadrul anchetatorilor susțin însă că aparatul de zbor a ajuns cu viteză la sol, n-a fost în picaj. A intrat cu roțile laterale pe câmp, lăsând urme pe o lungime de circa 50 m, apoi s-a înclinat pe coadă și s-a răsturnat de mai multe ori, producându-se explozia. La scoatea cadavrelor din epavă s-a constatat că trei dintre pasageri fuseseră în cabină și ceilalți doi în carlingă. Prim- procurorul Marius Iacob a declarat că va da primele informații oficiale presei prezente la fața locului, în jurul prânzului.