Potrivit votului electronic de pe site-ul Camerei Deputaţilor, cei doi nu au votat proiectul de lege care prevedea disponibilizări printre angajaţii MAI. Concret, numele lor nu apar pe lista deputaţilor care au participat la votarea legii.
Primele acuzaţii au venit chiar de la opoziţie. Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu a arătat că pe lângă cei 20 de deputaţi ai puterii care nu au votat pentru adoptarea proiectului de lege privind disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor, au mai fost doi: Udrea şi Oprea.
"Doi deputaţi PDL şi doi miniştri, prezenţi ieri (marţi – n.r.) în plenul Camerei Deputaţilor, nu s-au înregistrat în sistemul electronic de vot exact când se vota această lege. În schimb, au fost prezenţi şi au votat conştiincios atât proiectul care a precedat această lege, cât şi pe cel votat imediat după", a spus Voiculescu.
Senatorul opoziţiei are propria versiune pentru atitudinea celor doi miniştri: "Concluzia este relativ simplă: cineva se pregăteşte să îl schimbe pe domnul Boc şi are nevoie de motive obiective".
Elena Udrea: Lipsa votului, o eroare
Atât Elena Udrea, cât şi Gabriel Oprea au declarat, astăzi, că se află printre susţinătorii proiectului de lege şi faptul că votul lor nu apare se datorează unei erori.
"Am fost ieri la votul final din Parlament tocmai pentru a vota legea privind concedierile din MAI şi legea. Referitor la neînregistrarea votului meu nu poate fi vorba decât despre o eroare. Susţin categoric acestă lege", a declarat Elena Udrea, vicepreşedinte PDL. 
"Faptul că nu am fost înregistrat în evidenţa electronică şi nu am putut să-mi exercit votul este rezultatul unei conjuncturi de natură organizatorică, ce nu are absolut nicio legatură cu susţinerea pe care eu personal şi UNPR am acordat-o legii. I-am comunicat premierului Emil Boc toate detaliile situaţiei de la votul legii privind MAI, întrucât domnia sa este singurul în măsură să primească astfel de explicaţii. Nu au căderea să vorbească despre prezenţe şi absenţe în Legislativ persoane pe care statistica oficială le indică drept campioane ale chiulului în Parlament", a spus la rândul lui Gabriel Oprea. 
Ca să treacă de plenul Camerei, proiectul de lege care propunea concedieri ale angajaţilor MAI avea nevoie de votul majorităţii deputaţilor. Adică, din cei 334 de deputaţi, erau necesare 176 de mâini ridicate în favoarea proiectului. În sală însă, erau 298 de parlamentari. 36 au absentat. Aşa se face că proiectul Guvernului a întrunit 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri.