Egiptenii antici au avut o „forță supraomenească“, care a ajutat în lupta împotriva puterilor rivale, potrivit afirmațiilor revoltătoare a cercetătorilor care au studiat manuscrise antice, notează Express.
Egiptul antic a fost o civilizație în Africa de Nord care a înflorit între 3100 î.Hr. și 332 î.Hr. Egiptul a atins punctul culminant al puterii sale în Noul Regat, guvernând o mare parte din Nubia și o parte semnificativă a Orientului Apropiat între 1500 î.Hr. și 1100 î.Hr. Cu toate acestea, a fost invadat și cucerit de o serie de puteri străine, inclusiv hyksosi, libienii, nubieni, asirienii și perșii Achaemenid.
Istoricul grec Herodot scria: „Oasele perșilor au fost separate într-o parte, așa cum au fost împărțite la început, și cele ale egiptenilor înaltă parte“. "Craniile persanilor sunt atât de slabe încât, dacă le-ai lovit doar cu pietriș, vei face gaură în ele".
"În timp ce craniile egiptenilor sunt atât de tari că nu le-ai putea sparge nici dacă le-ai lovit cu o piatră mare", a scris "Părintele Istoriei".
Teoreticienii de conspirație sunt acum convinși că aceasta este dovada unei "puteri supraomenești" în cadrul armatei egiptene. Blake Cousins, cercetător, care gestionează canalul YouTube Thirdphaseofmoon, a dezvăluit într-un videoclip recent: "Acum înțelegem știința geneticii". "Povestea a fost scrisă cu mii de ani în urmă şi dovedește că armatele erau genetic diferite, având oasele de două ori mai puternice decât cele ale adversarilor lor".
Cu toate acestea, Herodot a avut propria explicație pentru egipteni care aveau craniile robuste. Egiptenii s-au ras pe cap de la o vârstă fragedă, expunându-l permanent la soare. În timp ce persanii purtau turbane protejându-şi capul de soare, ceea ce, în opinia sa, a contribuit la slăbirea craniilor, titrează express.