Cea mai eficientă metodă de a scoate o căpușă fără doctori. Funcționează întotdeauna

De fiecare dată când vine sezonul cald și începem să ne petrecem în natură, ne expunem, fără să știm la micile pericole care se ascund în iarbă.

Printre ele se află și banala căpușă, o insectă care transmite o multitudine din boli, unele dintre ele chiar mortale. Cum toată că este recomandat să mergeți la medic, micuțul gândac poate fi îndepărtat foarte ușor. 

Cel mai eficient truc este cel cu băţul de chibrit. Trebuie să umezim capul cu fosfor al băţului de chibrit şi să facem cu el câteva cercuri în jurul zonei în care se află căpuşă. Insectă este atrasă de miros şi va ieşi singură.

Prim ajutor: mușcătura de căpușă

Căpușele sunt insecte parazitare foarte mici (pot avea de la 2-3 mm în stadiu de nimfă până la 2-3 cm după ce se hrănesc), dar vizibile cu ochiul liber. Trăiesc în iarba înaltă din păduri, parcuri sau grădini și sunt active de primăvara până toamna târziu. Dacă credeți că ați fost mușcat de o căpușă, nu vă panicați, dar luați rapid măsuri de îndepărtare a acesteia. Citiți mai jos cum arată o căpușă, ce semne lasă, cum o scoateți corect etc.

Semne ale mușcăturii de căpușă

Insecte hematofage, căpușele se hrănesc cu sângele gazdelor (foto 2). În natură, căpușele se alimentează cu sângele animalelor sălbatice sau domestice. În casele oamenilor, cu cel al oamenilor sau al animalelor de companie. Cum mușcăturile lor nu provoacă durere, de cele mai multe ori prezența lor nici nu este simțită. Uneori puteți dezvolta diferite simptome imediat, alteori, după mai multe zile sau săptămâni, scrie site-ul Lymediagnostic.ro

În locul înțepăturii, după ce căpușa se satură și cade, sau după ce a fost îndepărtată, poate apărea, din cauza reacțiilor alergice la saliva căpușei, o leziune urticariană cu un centru de necroză (foto 3) și care să creeze senzația acută de mâncărime. Dacă pe piele vă apar leziuni roșiatice, reacții granulomatoase, pustule ulcerate, însoțite de tumefacție locală și dureri sau dacă aveți simptome asemănătoare gripei (febră, cefalee, greață, vomă etc.), este posibil să fi fost mușcați de o căpușă.