Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii

Sursa foto: Dreamstime

Călătoriile ne pot costa destul de mulți bani, fie că ne gândim la suma pe care o dăm în schimbul carburanților, fie la costurile cazării, hranei și cumpărăturilor specifice.

Cum să cheltuim inteligent banii în vacanță

Vacanțele ar putea fi mult mai puțin costisitoare pe cât s-ar putea crede, mai ales dacă știți cum să vă gestionați banii sau chiar cum să nu-i cheltuieți în mod greșit. Descoperiți mai jos câteva strategii prin care vă puteți păstra banii în buzunar sau altfel spus câteva strategii despre cum îi puteți pune mai bine la lucru, în folosul dumneavoastră.

1. Folosiți site-urile de oferte pentru bilete de avion

Întotdeauna ar fi bine să începeți căutarea pentru biletele de avion pe un agregator de căutare, precum Google Flights sau Momondo. Astfel de platforme afișează o listă de zboruri potrivite itinerariului dumneavoastră și vă redirecționează către site-ul web al companiei aeriene sau al unei agenții de turism online pentru a finaliza rezervarea. Ele sunt excelente pentru a obține o estimare a costului biletului de avion și pentru a-ți oferi opțiuni suplimentare și idei de rezervare, în special dacă sunteți flexibil în ceea ce privește datele și orele călătoriei.

Avion

Cu toate acestea, dacă ești mereu în căutare de cele mai bune oferte, există mai multe site-uri web de oferte pentru zboruri care îți pot trimite alerte când apare o ofertă excelentă. Unele dintre acestea pot solicita să vă abonați.

2. Hoteluri sau Airbnb pentru a economisi bani

Dilema hoteluri vs Airbnb este des întâlnită printre călători. Ambele vă oferă cazare, dar facilitățile și experiențele primite sunt diferite. Hotelurile au servicii precum menaj, facilități diverse și alte servicii incluse. De asemenea, o ședere la hotel vă poate aduce recompense, care pot fi ulterior utilizate, transformându-se spre exemplu în nopți de cazare gratuite. Asocierea cu un card de credit pentru hoteluri poate aduce avantaje suplimentare, recum anumite servicii rezervate doar clienților premium.

Pe de altă parte, experiența cazării prin Airbnb nu este nici ea de refuzat. Nu există birou de check-in sau personal dedicat pentru fiecare proprietate. Sunteți pe cont propriu odată ce ajungeți la locul cazării, însă puteți primi asistență înainte sau în timpul șederii, comunicând cu gazda Airbnb.

Deși nu există o diferență de preț evidentă între cele două opțiuni, variantele multiple pot contribui la reducerea costurilor, în special dacă sunteți flexibil în ceea ce privește opțiunile de cazare. De obicei, atunci când călătoriți într-un grup mare, alegerea unui apartament Airbnb poate fi mai economică. În plus, un apartament Airbnb vine cel mai probabil echipat cu o bucătărie complet utilată, permițându-vă să pregătiți mesele acolo, în loc să mâncați în oraș în fiecare seară. De asemenea, spre deosebire de multe hoteluri, nu veți fi taxat suplimentar pentru facilități precum taxele de stațiune sau parcare.

3. Bagaj de cală vs. bagaj de mână

Mulți călători nu știu ce să aleagă între bagajele de cală și cele de mână. Unii preferă bagajul de mână pentru că nu trebuie să își facă griji că bagajul lor va fi deteriorat sau pierdut. Pentru cei care preferă să împacheteze mai mult sau care trebuie să transporte obiecte care nu sunt permise în cabină, există posibilitatea de a economisi la taxele pentru bagajele înregistrate prin utilizarea unui card de credit al companiei aeriene. Multe carduri de credit oferă beneficiul de a fi scutiți de taxele pentru bagaje. Uneori, acest lucru ar însemna o economie de 60 de dolari de persoană pentru un zbor dus-întors.

Dacă nu dețineți un card de credit al unei companii aeriene, probabil că veți prefera să călătoriți doar cu bagajul de mână. Fiecare companie aeriană are propriile specificații cu privire la ceea ce este acceptat ca bagaj de mână, însă, în general, veți economisi mai mulți bani alegând un bagaj mai mic.

4. Colectați puncte. Le puteți folosi în loc de bani

Nu uitați să adunați puncte valoroase pentru zboruri și șederi la hotel. Aceasta este cea mai eficientă metodă de a economisi bani în călătorii. Puteți astfel reduce semnificativ costurile pentru zboruri și cazare. Unii pasionați ai cardurilor de credit acumulează milioane de puncte pe an și reușesc chiar să achite cu aceste puncte aproape toate costurile călătoriilor doar prin folosiresa recompenselor câștigate, conform CNBC.com.

Există o mulțime de oferte atractive pentru cardurile de credit pe care le puteți accesa. Cu un card de credit pentru călătorii, puteți obține o mulțime de recompense și puteți avea acces la servicii suplimentare precum asigurarea pentru închirierea de mașini și asigurarea pentru călătorii – economisind astfel și mai mulți bani.

5. Alegeți să călătoriți în extra-sezon cu mai puțini bani

Alegeți să călătoriți în extra sezon. Majoritatea destinațiilor turistice au intervale de timp, pe an în care numărul turiștilor este mult mai mic. Dacă alegeți să călătoriți în astfel de intervale, veți constata că totul este mai ieftin, de la suveniruri și cazare, la bilete de avion.

6. Gătiți, în loc să mâncați în oraș cu mai mulți bani!

Pregătiți-vă mesele în bucătăria hostelului sau a AirBnB-ului unde sunteți cazați, folosind alimente cumpărate din magazine sau piețe locale. Deși acest lucru necesită puțin mai mult timp și planificare, veți economisi o mulțime de bani.

7. Mâncați ce mănâncă localnicii

Fiți dispuși să învățați și să încercați lucruri noi. Mâncați ce mănâncă localnicii. În magazinele specializate care oferă mărcile cu care sunteți obișnuiți prețurile ar putea fi mai mari. În plus, există o mulțime de ghiduri de călătorie care vă spun unde găsiți locurile în care să mâncați ieftin și bine.

8. Întrebați localnicii unde să mergeți la cumpărături

Nimeni nu vă poate spune cel mai bun loc pentru a cumpăra alimente sau a mânca într-un oraș sau sat precum un localnic. Întrebați unde puteți găsi cele mai ieftine produse alimentare și când sau unde se găsiți cele mai bune restaurante. De multe ori aceste restaurante au produse locale mai bune, decât marile restaurante. Acolo produsul local este autentic, Iar dacă localnicii îl preferă este clar că este și bun și autentic.

9. Găsiți secțiunea de reduceri la magazine

Nu în toate magazinele veți găsi o secțiune de produse care au reduceri. De obicei în supermarketuri veți găsi astfel colțuri sau rafturi cu alimente al căror termen de valabilitate expiră.

10. Obiecte de evitat pentru a economisi bani

Călătoriile pot fi pline de tentații și atracții, dar trebuie să fii tot timpul conștient de capcanele care îți pot goli portofelul mai repede.

Suvenirurilescumpe se numără printre primele ispite.Fixați-vă un buget pentru suveniruri și alegeți obiecte mai puțin costisitoare. De asemenea, nu uitați că unele dintre aceste suveniruri pot fi cumpărate uneori și de la magazine obișnuite unde sunt mult mai ieftine și nu din zonele frecventate de obicei de turiști.

11. Excursie organizată personal sau bilet prin agenție

Excursiile organizate sunt comode, dar pot veni la pachet cu prețuri exorbitante. Pentru a evita această capcană, informați-vă din timp despre atracțiile care vă interesează și planificați-vă itinerariul cu atenție. Această abordare vă va oferi alternative mai economice, cum ar fi transportul public sau biletele online pentru atracțiile turistice, sau chiar tururile ghidate locale, care pot fi mai accesibile ca preț.

12. Cel mai bun curs de schimb

Nu uitați nici de aspectele financiare ale călătoriilor. Ratele de schimb valutar la aeroporturi și hoteluri tind să fie mai puțin favorabile turiștilor. Folosiți bancomatele locale pentru a scoate bani sau comparați ratele de schimb la mai multe case de schimb valutar înainte de a face conversia.