Reprezentanții elevilor taxează implicarea politicului în organizarea examenelor pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli
La puțin timp după ce EVZ a atras atenția asupra acestui subiect fierbinte, dezbătut pe larg în ultimele zile, Consiliul Național al Elevilor a luat atitudine. „La opt ani de la ultimul concurs, directorii școlilor vor fi aleși pe criterii obiective, după ce își dovedesc aptitudinile manageriale. Generațiile din ultimii ani au avut parte de directori numiți politic, în baza unei ironice „detașări în interesul învățământului”, punctează reprezentanții elevilor.
Atac la dezvoltarea învățământului
Ei nu se sfiesc să spună lucrurilor pe nume: „Toate partidele politice care au fost la guvernare și nu au organizat concursurile pentru directori când era necesar sunt părtașe la stagnarea sistemului de învățământ românesc. Mai mult, încercarea doamnei Ecaterina Andronescu, președinte al Comisiei de Învățământ a Senatului României și fost ministru al Educației, de a solidifica prezența și puterea politicului în școala românească invocând motive puerile și tendențioase, reprezintă un atac la adresa dezvoltării sistemului nostru de învățământ”.
Vlad Ștefan, președintele Consiliului Național al Elevilor, a concluzionat: „Nu există argumente temeinice pentru amânarea concursurilor (…). În cazul în care acest amendament este aprobat, Senatul României va da încă o lovitură dură educației. Evident, organizarea concursurilor în 2017 ar fi de bun augur pentru partidele care ar dori să fie atunci la guvernare și să le organizeze după bunul lor plac. În cazul în care amendamentul va trece de plenul Senatului, ne vom adresa Președintelui României pentru reexaminare”.