Dumnezeu a creat biologia

Revista presei.

România Liberă

Dumnezeu a creat biologia

"Biologie – Maiestrie si stralucire divina in biosfera", un auxiliar didactic (carte folosita de profesori ca material ajutator) pentru clasa a IX-a, semnat de profesoara de biologie Maria Popa, alaturi de alti biologi, dar si destui teologi, care a aparut la editura Casa Cartii din Oradea, a starnit valuri de nemultumire in randul Asociatiei Umaniste Romane.

Remus Cernea, presedintele acestei organizatii neguvernamentale, acuza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii ca prin avizarea respectivului material didactic elevii carora li se adreseaza sunt indoctrinati complet, iar abordarea stiintifica a disciplinei biologie este eliminata, totul reducandu-se doar la creationism.

Cotidianul

Subestimaţii şi supraestimaţii României

Timpul nu le şterge pe toate, dar dârzenia unor voievozi, programe politice, picturi celebre sau versuri tulburătoare la vremea lor au ajuns la noi coborâte sau mult prea înălţate faţă de locul lor cuvenit în istorie. Cotidianul vă propune spre dezbatere dacă fanarioţii sunt victimele istoriei românilor, dacă Nicolae Grigorescu îşi merită locul pe soclul naţional şi masoneria a fost binefăcătoarea nerecunoscută a României.

Prima mare nedreptăţită care-i vine fără să stea deloc pe gânduri în minte istoricului de artă Erwin Kessler este pictura murală exterioară a secolului 17 şi 18 din Oltenia, faţă de cea din Moldova: „Pictura asta, precum e cea a lui Radu Zugravu sau cea care s-a păstrat la bisericile săteşti şi mănăstirile Horezu şi Bistriţa, e subevaluată. Pictura moldovenească, cum e cea a mănăstirilor din nordul Moldovei, faţă de cea oltenească e preţioasă, saturată, matură, e cum sunt nestematele în comparaţie cu pietrele de râu, care deşi nu sunt atât de strălucitoare au o anumită frumuseţe şi vigoare.“

Libertatea

Ion Ţiriac a ieşit din topul bogătaşilor lumii

Bill Gates a redevenit cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului Forbes pentru acest an. Recesiunea şi-a spus cuvântul, pentru că au mai rămas 793 de miliardari în întreaga lume, faţă de 1.125, cât erau anul trecut. Primele trei poziţii sunt ocupate de acelaşi trio - cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cu o avere de 40 de miliarde de dolari, investitorul american Warren Buffet, cu 37 de miliarde de dolari, şi magnatul mexican Carlos Slim, cu 35 miliarde de dolari.

Fostul tenismen Ion Ţiriac, ce s-a numărat în ultimii doi ani printre cei mai bogaţi pământeni, a părăsit topul Forbes. Dinu Patriciu a rămas singurul român prezent în clasament, dar şi el a pierdut 700 de milioane de euro. Adevărul

Depresia, o boală urbană care poate avea efecte devastatoare

Serviciu solicitant, datorii, dări la stat, relaţii eşuate, lipsa banilor, îndatoriri, oboseală, suprasoliciări, dureri, ghinioane, insomnii, trafic, într-un cuvânt stres. Iată pricipalul vinovat pentru una dintre cele mai răspândite afecţiuni psihice - depresia. Cu toţii am gândit la un moment dat în viaţă "sunt deprimat". Ca afecţiune psihică, depresia poate apărea în viaţa oricui, oricând, indiferent de vârstă.

Uneori stările de deprimare reprezintă doar o formă uşoară a afecţiunii, alteori ea se agravează în timp ducând la efecte absolut devastatoare ca sinuciderea sau acte de violenţă îndreptate asupra celor din jur..Sinuciderile cauzate de depresii cronice fac mai multe victime în UE decât accidentele rutiere.

Ziua

Crin si Călin se ciufulesc la TV

Seful PNL Calin Popescu Tariceanu si vicepresedintele Crin Antonescu, ambii aspiranti la fotoliul de presedinte al liberalilor, s-au infruntat miercuri, la o emisiune tv, facandu-si reprosuri dure, cu o saptamana inainte de Congres.

Antonescu a apreciat ca va fi primul presedinte "pornit de la zero, fara unchi, fara nasi, fara pile, fara relatii, fara bani". Tariceanu a sustinut ca el a dovedit ca este capabil sa conduca partidul. "Eu am fost, dintre fruntasii liberali, cel mai sarac. In ciuda acestui fapt, liberalii m-au ales, m-au aparat si pastrat, in ciuda faptului ca stiau acest lucru", a spus Antonescu.

Jurnalul Naţional

Sezonul reducerilor La Bucureşti e vremea plimbărilor în parc, a ţinutelor cu decolteu, în vreme ce pe munte iarna nu dă nici un semn de slăbiciune. Pare incredibil, dar preţurile din staţiunile de pe Valea Prahovei au scăzut după 1 martie. Nu a fost vorba despre un cadou făcut femeilor, ci de unul destinat celor care iubesc sporturile de iarnă.

Costurile la cazare au scăzut, costurile la echipament au scăzut şi ele, la fel s-a întâmplat şi cu cele la transportul pe cablu. În Sinaia şi în Predeal, un abonament valabil pentru ziua de vineri a scăzut de la 120 la 90 de lei. Două lucruri nu scad în această perioadă. Grosimea stratului de zăpadă şi dorinţa de adrenalină a celor care practică schiul. În Valea Dorului, stratul de zăpadă este de 120 de centimetri. Toate pârtiile de pe Valea Prahovei sunt deschise. Ieri, pe Valea Jiului, în Parâng şi la Straja a nins puternic. Cine alege să urce pe munte în acest week-end nu o face doar pentru zăpada de pe pârtie, ci şi pentru vremea bună care se anunţă. Terasele cabanelor se vor transforma în plaje, iar la întoarcerea acasă turiştii nu se vor mai lăuda cu turele făcute, ci cu bronzul de pe faţă.