În cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova - Târgu Jiu a primit avizul necesar. Acest lucru a fost confirmat joi de către secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.
Drumul Craiova-Târgu Jiu are un traseu structurat în șase loturi, acoperind în total 110 km.
Traseul va începe din partea de nord-est a Municipiului Craiova, conectându-se la Drumul Expres Craiova-Pitești și se va întinde până în partea de sud-est a Municipiului Târgu Jiu (varianta ocolitoare a Târgu Jiu).
Drumul Craiova-Târgu Jiu, mai aproape de final
Conexiunea între Craiova și Târgu Jiu prin autostradă și drum expres va fi realizată prin intermediul noii șosele, după cum urmează:
Autostrada Craiova – Filiași (km 0+000 – km 51+503)
Drum expres Filiași – Târgu Jiu (km 51+503 – km 110+100)
Printre principalele caracteristici prevăzute regăsim:
- 25 poduri
- 41 pasaje
- 13 viaducte
- 50 structuri casetate
- 1 ecoduct
- 3 Centre de Intreținere și Coordonare
- 12 parcări de scurtă durată
- 4 spații de Servicii tip S1
- 2 spații de Servicii tip S3
Nouă noduri rutiere localizate în zona:
- Ghercești (DEx Craiova – Pitești)
- Mischii (DN65C)
- Craiova Nord (DN65F)
- Beharca (DN6)
- Răcarii de Sus (DN6)
- Țânțăreni (DN66/DJ661)
- Săulești (DJ661)
- Târgu Cărbunești (DN67B)
- Târgu Jiu (VO Târgu Jiu).
Valoarea totală depășește 13,9 miliarde lei, fără TVA
Drumul Craiova-Târgu Jiu a traversa următoarele U.A.T.-uri:
- Județul Dolj (47,3 km): Ghercești, Simnicu de Sus, Craiova, Isalnița, Almaj, Coțofenii din Față, Brădești, Filiași
- Județul Gorj (62,7 km): Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu Cărbunești, Scoarța, Dănești, Târgu Jiu.
Valoarea estimată a investițiilor pentru drumul Craiova-Târgu Jiu este de 13,9 miliarde lei, fără TVA, și finanțarea este prevăzută din surse europene nerambursabile, în cadrul Programului Transport 2021-2027.
Acest proiect este inclus în Planul de Investiții pentru Dezvoltare Infrastructură din România, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021, a mai transmis Ionel Scrioșteanu.
Progrese pentru Autostrada Pașcani - Suceava
Ionel Scrioșteanu a anunțat în curusl zilei de joi și că s-a mai făcut un pas înainte în ceea ce privește Autostrada Pașcani - Suceava.
„După avizarea de săptămâna trecută a Studiului de Fezabilitate pentru execuția Autostrăzii Pașcani - Suceava (Autostrada Moldovei #A7) în Consiliul Tehnico-Economic #CTE al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR, astăzi a fost avizat și în CTE-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, a mai transmis secretarul de stat în Transporturi pe Facebook.