Constanța. Un polițist din București susține că litoralul românesc este inundat de droguri, afirmând că acestea sunt vândute consumatorilor fără prea multe bătăi de cap și sunt consumate la majoritatea petrecerilor.
Cătălin Țone, șeful serviciului antidrog din BCCO București, mai spune că pe litoral drogurile ar fi ajuns acum să fie pregătite direct într-o tavă de făcut plăcinte.
Droguri pregătite în tava de plăcinte
Conform declarațiilor lui Țone, în perioada martie – iulie 2024, un traficant a achiziționat, deținut și comercializat diverse cantități de droguri, printre care cristal și cannabis, consumatorilor din județul Constanța.
În funcție de cantitatea cerută, prețurile variau între 300 și 650 de lei.
Astfel, la data de 3 iulie 2024, în urma unei percheziții domiciliare, au fost găsite și confiscate 75 grame din două tipuri de cristale (4-CMC și 3-CMC), 17 grame de amfetamină și opt grame de canabis.
Traficantul a fost reținut pentru trafic de substanțe de risc și mare risc.
„Să ne apărăm țara de droguri”, a mai transmis Cătălin Țone.
Peste 21.000 de pastile ecstasy
Expertul antidrog a subliniat recent că în seara zilei de 19 iunie 2024, un traficant a adus în România 21.961 de comprimate ecstasy cu logo-ul „Pink Heart” și aproximativ zece grame de cocaină, achiziționate din Olanda.
Aceste droguri au fost transportate până în județul Brașov, unde au fost depozitate împreună cu al doilea traficant.
Pe 20 iunie 2024, cei doi au fost surprinși în timp ce vindeau 10.000 de comprimate ecstasy pentru suma de 30.000 de euro.
Drogurile trebuiau vândute la festivaluri
Mai târziu, din locația închiriată, au fost confiscate restul de peste 11.000 de comprimate ecstasy din totalul introdus în țară.
Ancheta a dezvăluit că drogurile, evaluate la 220.000 de euro, erau destinate distribuției la festivaluri.
„Totodată, în sarcina unuia dintre dealeri s-a reținut că, pe parcursul lunii iunie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, în mod repetat, a procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de mare risc, de risc și etnobotanice (GBL, GHB, amfetamină, ecstasy, MDMA, ketamină și 2-MMC)”, a mai scris Cătălin Țone.