Ne plac dulciurile, zahărul este nelipsit în alimentaţia noastră de zi cu zi, dar nu ştiam ce efect are asupra creierului. Datorită noilor studii făcute publice aflăm că zahărul dă DEPENDENŢĂ la fel ca opiumul şi cocaina. Aşa se explică faptul că nu rezistăm în faţa dulciurilor, de fapt NU rezistăm în faţa unui DROG.
Zahărul numit şi "otrava dulce", creează dependenţa. Cu ţoţii am observat că după ce consumăm ceva dulce, ne creşte senzaţia de foame şi fără să ne mai controlăm sfârşim prin a mânca dulciuri oprind pe moment starea de foame. Dar, starea de bine este trecătoare, foamea revine şi aşa corpul ia proporţiile nedorite, în timp.
Medicii spun că zaharul acţionează ca un combustibil, dar atunci când este consumat în exces, el poate să afecteze în mod negativ părţile cerebrale care controlează apetitul alimentar. Impactul zaharului asupra creierului s-a dovedit a fi destul de grav, în cadrul experimentelor stiinţifice dedicate acestui subiect unde arată cum dependenţa ne copleşeşte.
Ca o concluzie: experţii în sănătate susţin că zahărul declanşează secreţia cerebrală a hormonilor fericirii într-o manieră similară cu cea a subsţantelor stupefiante. Sentimentul este fals cu alte cuvinte, trăirile sunt date de un drog apreciat de toată lumea.