Corina Ozon a făcut carieră în presa deceniului 9, când românii asociau gustul libertății cu zorii jurnalismului post-decembrist. Experiența a ajutat-o să devină un bun observator, astfel că în prezent invitata lui Mirel Curea este scriitor cu acte în regulă. Ce mai înseamnă acest statut, în România secolului 21, puteți afla joi în direct pe canalul de Youtube EVZ Capital și pe pagina de Facebook EVZ, de la ora 19.
Corina Ozon se autodefinește ca un "colecționar de povești, hacker de minți și sentimente, furnizor de stări", cum sună un motto de pe blogul ei personal. De altfel, a făcut primul pas spre literatură colecționând povești. "Sunt într-un fel adevărate, au ca punct de pornire poveștile reale", căci "a fost un credo al meu să scriu din realitate", mărturisește fosta ziaristă.
Experiența în presă a ajutat-o enorm cu lucrul asiduu pe teren. A lucrat ca jurnalist de investigații, în perioada de început a presei post-decembriste, dar și ca producător TV la Antena 1, și a părăsit domeniul în 2003. De atunci lucrează în domeniul comunicării, pe care îl găsește fascinant și care îi dă un oarecare răgaz pentru a scrie.
Este autoarea unor romane cu priză la public, care se bucură de reeditări. Este genul de scriitor căruia îi place să acorde aceeași șansă personajelor sale și să fie "tandră"cu ele. Comunică permanent cu publicul său, în care vede cel mai bun critic.
A fost un copil foarte timid, născut la Timișoara, care ținea jurnal de când era mică. Admite că îi place să facă școli. A făcut două facultăți și un doctorat, iar în prezent își pregătește teza de doctorat cu tema comportamentului scriitorului în online, în plină eră digitală. Un scriitor bun trebuie să spargă stereotipurile, să treacă dincolo de tipare, crede ea.
Sursa foto: Facebook