În volumul citat, jurnaliștii de investigație Dylan Howard și Andy Tillett au explicat de unde a început de fapt ruptura dintre Prinţul Harry şi Familia Regală Britanică.

Alegerea sentimentală a Ducelui de Sussex a fost întâmpinată cu rezerve atât de fratele său mai mare, Prinţul William, cât şi soţia acestuia, Kate Middleton.

Venirea în prim-plan a actriţei americane Meghan Markle nu a fost privită cu ochi buni de cuplul format din Ducele şi Ducesa de Cambridge.

Kate Middleton, considerată de Harry „sora mai mare pe care n-a avut-o niciodată”, i-a spus acestuia că Meghan va fi greu de integrat la Casa Regală.

Ducesa de Cambridge i-a atras atenţia lui Harry „cu blândeţe”, conform celor doi autori al cărţii incendiare despre culisele Familiei Regale Britanice.

„Ea i-a amintit cu blândețe că se întâlnește cu cineva cu o viață, trecut și carieră complet diferite și că va fi nevoie de timp, grijă și atenție pentru ca ei să se integreze”, au spus autorii.

Dylan Howard și Andy Tillett au mai notat că William şi Kate „l-au avertizat pe Prințul Harry despre grăbirea” relației sale cu Meghan Markle.

Simţind unde poate duce relaţia cu americana, Ducele de Cambridge și-a luat fratele mai mic deoparte pentru a-l întreba dacă „ea este aceea”.

Conform dezvăluirilor din cartea ce va fi lansată la 23 iulie, Ducele de Sussex n-a fost deloc impresionat şi influenţat de sfaturile primite.

Autorii susțin: „Fisurile care s-au deschis în cele din urmă în Familia Regală după sosirea lui Meghan ar fi putut fi evitate dacă Harry ar fi fost capabil să înţeleagă îngrijorările fratelui său în spiritul în care erau concepute.”

Temerile avute de William şi Kate s-au dovedit întemeiate în cele din urmă: Harry şi Meghan au anunţat la începutul anului că renunţă la statutul de membri seniori ai Familiei Regale Britanice.

În decizia de a continua relaţia cu actriţa americană este posibil să fi contat şi impresia pe care ea a stârnit-o în rândul unor feţe regale importante.

Cei doi jurnaliști de investigaţie spun că după o întâlnire cu Familia Regală, un aghiotant a remarcat despre Meghan: „Toate IQ-urile lor reunite nu ar fi egale cu al ei.”

Autorii volumului „Royals at War” au subliniat că Harry a fost atras de „încrederea, angajamentul, ambiția și mersul Ducesei de Sussex”.

Dezvăluirea cu adevărat importantă din cartea acestora de abia acum vine: „El căuta în mod inconștient o figură care să o înlocuiască pe mama atât de crud ruptă de la el la o vârstă vulnerabilă”.

O sursă din Familia Regală le-a mai spus autorilor că Harry este dornic să o protejeze pe Meghan în moduri în care nu a putut-o face cu Diana, Prinţesa Inimilor.

Ei au explicat: „În opinia mea, Harry simte că nu şi-a putut proteja mama, așa că va face totul pentru a-și proteja soția.

Este atât de sensibil încât vede adesea critici sau negativitate acolo unde nu există.”

sursa: Daily Star