Secţia 1 de Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi folosit documente false pentru a-şi înscrie copiii la Liceul Goethe.
Anul acesta, 300 de părinţi s-au declarat etnici germani pentru a-şi putea înscrie copiii la Colegiul Goethe, din Capitală. "Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae. În cursul săptămânii trecute, au fost primite trei sesizări, în această săptămână numărul e mai mare.
Actorul Mihai Călin a vrut să-şi înscrie copilul la acestă şcoală, însă nu a reuşit. "E halucinant! Au existat declaraţii notariale în care se arăta că au rude în Germania. Asta nu te face, automat, minoritar, cum cerea şcoala, dar tot au fost admişi", se revoltă el. "Germania dă ora exactă"
Despre motivele care au dus la această situaţie vorbeşte Cristian Hatu, de la Educaţia 2000 +. El spune că legea minorităţilor are "hibe", şi că ceea ce se întâmplă la "Goethe" sunt consecinţele acestora. "Legea minorităţilor nu a fost suficient de bine gândită şi permite oricui să se declare etnic german, maghiar, etc". Deputatul PDL Wililiam Brînză vede în tot tam-tamul de la Colegiul Goethe naşterea unui trend lingvistic. "Germania dă, acum, ora exactă în Europa, de aici şi interesul. Engleza nu mai reprezintă un atu la angajare". 300 de părinţi din Capitală s-au declarat etnici nemţi ca să prindă un loc la clase cu predare în germană PĂRERE "S-au creat condiţii să intre oamenii politici, cu bani" Domnul Lăzărescu, bunicul unui puşti de clasa a doua de la Colegiul German "Goethe" are propriile explicaţii pentru care şcoala e căutată. "Învăţătoarea e deosebit de implicată. Directoarea la fel. O tipă verticală. Vrem ca băieţelul să facă o şcoală de diplomaţie", declară, entuziast, bunicul. Cine e ţapul ispăţitor în toată povestea etniilor false? Bărbatul spune că i s-a părut ciudat că regulile de înscriere s-au schimbat. "S-au creat condiţii să intre oamenii politici, cu bani", crede bătrânul.