Flori Dinu, directorul general al companiei Hexi Pharma, a recunoscut în faţa procurorilor faptul că știa că substanţele dezinfectante vândute spitalelor erau diluate. Diluarea era făcută după o reţetă impusă direct de Dan Condrea, precizează digi.24. Flori Dinu, mâna dreaptă a răsposatului Dan Condrea, este acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune, dintre care 99 în formă continuată, şi participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.
Flori Dinu, reținută pentru 24 de ore, a fost audiată timp de trei ore vineri seara, înainte de a fi scoasă în cătușe din Parchetul de pe lângă instanța supremă. Ea le-a spus procurorilor că Dan Condrea era singura persoană care lua decizii și care intervenea în procesul de fabricație. El se ocupa de calitatea produselor și de livrarea la timp către spitale. Directorul Hexi Pharma a recunoscut că știa că dezinfectanții sunt diluați, potrivit unei rețete impuse chiar de Dan Condrea, dar cu toate aceasta, testele de eficiență a diluanțelor ieșeau bine.
Jurnalistul Cătălin Tolontan a explicat că directoarea Flori Dinu este, în acest mare scandal, chiar mai importantă decât Dan Codrea, fiind persoana ținea legătura cu medicii și autoritățile. ,,Flori Dinu este director general la Hexi Pharma și este mai importantă decât Dan Condrea în privința sistemului. Ținea legătura cu spitalele, cu Ministerul Sănătății, autoritățile, cu prestigioși medici din România de înalt nivel care au fost vectorul de reputație al acestui aranjament, care nu s-a numit Hexi Pharma, ci biocidele. Eu sper ca reținerea să nu fie o urmare a CSAT-ului de astăzi, pentru că în mod normal procurorii de caz sunt doi. Între procurorul de caz și CSAT nu există niciun fel de legătură.
Justiția acționează doar prin instrumentul procurorului. Sper ca să nu fi fost nevoie de intervenția statului român la cel mai mare nivel ca să nu se ajungă la audierea din această seară. Indiferent cine ne face invitație să ne predăm sursele, răspunsul nostru este că jurnaliștii nu își trădeză sursele, în niciun context: nici în fața judecătorilor. E foarte important să separăm planurile: justiția e justiție, dar și semnalele statului sunt importante. Sunt sute de medici care vor să vorbească, dar pentru asta trebuie să le dai semnalul. Și faptul că Ministerul Sănătății a trimis la Parchet chestiunea cu Unitatea de Arși a fost un prim semnal astăzi, chiar a fost un semnal că ei doresc să se rupă de ceea ce a fost și ceea ce pacientul român și cotribuabil nu mai suportă. Am vorbit cu unul dintre medici care a spus că o chestie foarte inteligentă: starea preColectiv în sistemul medical nu mai există în România, nu ne mai putem întoarce pe 29 octombrie 2015, aia s-a terminat. Pacienții și noi medicii simțim lucrurile altfel, mi-a spus. Statul ar trebui să dea niște semnale clare în continuare", a precizat Cătălin Tolontan la Realitatea TV.