Sub lozinca "Actualitatea în direct, aici şi acum", postul vrea să aducă prin intermediul ştirilor serioase ce e esenţial pentru public.
Tehnologie de ultimă generaţie, peste 500 de profesionişti, o investiţie mai mult decât importantă şi o companie cu 20 de ani de experienţă în spate, RCS&RDS, sunt punctele forte ale televiziunii Digi24. De astăzi, de la ora 19.00, se lansează singurul canal de ştiri românesc care transmite în format full HD.
Digi24 se alătură canalelor de sport Digisport 1, 2 şi 3, canalului DIGI Film şi postului muzical Utv, membre ale grupului RCS&RDS. Pentru EVZ, George Orbean, project manager Digi24, a explicat că televiziunea este un proiect ambiţios, ce vrea să evite mondenul şi să fie o alternativă pentru ştirile tabloidizate de pe piaţa media din România. "Nu ne-am propus să inventăm nimic. Vom fi originali pentru că vom face totul după carte", adaugă directorul.
Digi24 vine pe o piaţă în care funcţionează deja şase televiziuni de ştiri. "Loc pe piaţă e pentru orice, dacă este bun. Într-un fel sau altul, în ultimii ani, televiziunile de ştiri s-au dus în zona de talk-show şi comentarii, iar conţinutul de informaţii este recunoscut ca fiind mic. Dacă este sau nu loc pe piaţă vom vedea peste şase luni sau peste un an. Şi dacă nu este loc, vom vedea care dintre cele care există sau vor apărea vor rezista", este părerea directorului Orbean. Deşi structura nu este încă stabilită, aici lucrează deja peste 500 de oameni.
"Nu spun că vom fi 3.000 de oameni peste un an, dar sigur vom calibra structura de personal a acestei televiziuni peste şase luni, când vom face şi o primă analiză a modului în care merge", explică Orbean. Fără picanterii Digi 24 nu mizează pe programe mondene, iar directorul spune că vrea să fie un exemplu pentru celelalte televiziuni. "Divorţul unei personalităţi de o altă personalitate este o ştire, dar nu trebuie să ocupe mai mult de 20 de secunde într-un jurnal principal". Postul a programat un singur talk-show pe zi, inspirat din actualitate şi care porneşte de la formatul unui interviu.
Find un proiect ambiţios, cu o infrastructură tehnică de ultimă oră şi cu un sistem de cea mai înaltă performanţă, postul se pregăteşte deja pentru lansarea unor staţii locale în viitorul nu foarte îndepărtat. Pe lângă numele de jurnalişti deja anunţate, directorul Orbean spune că sunt mulţi alţii care ar dori să se alăture echipei. "N-avem o structură stabilă în momentul de faţă. Ideea a pornit de la trei oameni şi acum am ajuns la peste 500.“ George Orbean, project manager Digi24 PROGRAME
Emisiuni informative pentru cinci milioane de copii
Emma Zeicescu, Liana Alexandru, Cosmin Prelipceanu, Luca Niculescu, Cosmin Stan şi Adriana Muraru fac deja parte dintre vedetele postului. Luca Niculescu se va ocupa zilnic de talk-show, Iuliana Ciugulea va prezenta în fiecare sâmbătă, de la 20.10, emisiunea "Conversaţii esenţiale", cu personalităţi din toate domeniile. Tot sâmbătă, de la 18.30, Digi 24 a programat o emisiune despre profesioniştii din diplomaţie, "Paşaport diplomatic".
"Avem în weekend 18 emisiuni, printre care sunt mai multe emisiuni culturale. Încercăm să vorbim despre oameni care au performanţe extraordinare în domeniile în care activează. Încercăm să arătăm şi teatru, să le vorbim oamenilor despre literatură sau film", dezvăluie Orbean.
Sâmbătă şi duminică sunt programate două jurnale de ştiri pentru cei mici. Digi24 încearcă să dezvăluie universul celor aproximativ cinci milioane de copii din România. "E copilul un om care are sau nu are dorinţa de a se informa? Vor fi jurnale de ştiri prezentate de copii, făcute cu ajutorul copiilor care vor spune ce se întâmplă în oraşul şi în ţara în care trăiesc. Le vom arăta ce fac alţi copii, cum se distrează, unde merg la şcoală şi cu ce se ocupă", adaugă directorul.